Elektros jungtys su Lenkija ir Švedija bus nutiestos iki metų pabaigos

Ketvirtadienį Ministras Pirmininkas apsilankė įmonėje „Litgrid“, kur buvo aptariamas dviejų itin reikšmingų Lietuvai energetikos projekt...


Ketvirtadienį Ministras Pirmininkas apsilankė įmonėje „Litgrid“, kur buvo aptariamas dviejų itin reikšmingų Lietuvai energetikos projektų įgyvendinimas – iki metų pabaigos turi būti užbaigtos elektros jungtys su Lenkija ir Švedija. Darbai sėkmingai vykdomi pagal numatytą grafiką.

„Visai neseniai įrodėme, kad turime pakankamai politinės valios ir kompetencijos įgyvendinti didelės apimties projektus, kurie užtikrina šalies energetinę nepriklausomybę. Baigėme  SGD terminalo projektą. Dabar koncentruojamės į elektros jungčių statybos darbus. Neabejoju, kad elektros tiltais „LitPol Link“ ir „NordBalt“ tekėsiančios elektros energijos kaina bus palankesnė, nes atsivėrusios naujos rinkos reikš ir didesnę konkurenciją“, – sako premjeras A. Butkevčius.

Šiuo metu Lietuva importuoja apie 60 proc. suvartojamos elektros iš Šiaurės šalių ir Rusijos. Užbaigus projektus, nuo 2016 metų tapsime Baltijos regiono elektros perdavimo srautų centru, turėsime daugiau elektros importo galimybių, rašoma Vyriausybės pranešime spaudai.

„Šie metai elektros energijos sektoriuje bus išskirtiniai. Žengsime dar vieną didelį žingsnį svarbiausio savo tikslo link – užtikrinti vartotojams stabilų energijos tiekimą už konkurencingą kainą“, – teigė energetikos ministras Rokas Masiulis.

Ministras Pirmininkas informuotas, kad abu projektai vykdomi pagal numatytą grafiką. „NordBalt“ kabelio gamybos ir tiesimo darbų atlikta 86 proc. Balandį bus toliau klojamas kabelis į jūros dugną.
Projekto „LitPol Link“ linijos nuo Alytaus iki sienos su Lenkija jau pastatyta 80 proc.

Šaltinis: www.lrt.lt

Susiję

Ekonomika 239666363521442802
item