Gruodžio 19 d. Seime vyks diskusija dėl sovietų genocido vykdytojų atsakomybės

Gruodžio 19 d., penktadienį, 12 val. Seimo Lietuvos Tarybos salėje vyks apskritojo stalo diskusija „Sovietų genocido vykdytojų atsakomy...



Gruodžio 19 d., penktadienį, 12 val. Seimo Lietuvos Tarybos salėje vyks apskritojo stalo diskusija „Sovietų genocido vykdytojų atsakomybė už veikas“. Renginį organizuoja Visuomeninė taryba prie Seimo Pasipriešinimo okupaciniams režimams dalyvių ir nuo okupacijų nukentėjusių asmenų teisių ir reikalų komisijos. Koordinatorius – Seimo narys Arimantas Dumčius.

2014 m. Lietuvos teismuose buvo nagrinėjamos užvilkintos baudžiamosios bylos, susijusios su pasipriešinimo sovietų okupacijai ir okupaciniam režimui dalyviais – Lietuvos partizanais. Visuomeninės tarybos prie Seimo Pasipriešinimo okupaciniams režimams dalyvių ir nuo okupacijų nukentėjusių asmenų teisių ir reikalų komisijos nuomone, teismų nuosprendžiai yra akivaizdžiai neteisingi. Remiantis Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo 2014 m. kovo 18 d. nutarimu, genocido sąvoka yra galiojanti ir teisėtai veikianti bei naudojama Lietuvos aktuose, todėl gali būti atnaujintas genocido bylų nagrinėjimas. Lietuvos teismų sprendimai paskatino Visuomeninės tarybos narius ir nevyriausybines organizacijas rengti diskusiją, kurioje bus išklausytos teisės specialistų ir nevyriausybinių organizacijų nuomonės bei pozicijos dėl teismų praktikos bylose, susijusiose su sovietų genocido vykdytojų neišvengiama atsakomybe.

Būtina registracija: el. p. [email protected],  mob. 8 616 19 387. Registracija į renginį vyksta iki gruodžio 18 d. 17 val.

Daugiau informacijos:
Aušra Pocienė mob. 8 616 19 387

Susiję

Įvykiai 884678539435728819

Rašyti komentarą

item