6 priežastys, kodėl kontraceptikai paneigia moterų galimybę kontroliuoti savo kūnus

Moderniame pasaulyje dažnai teigiama, kad kontraceptinės priemonės yra moterų išgelbėtojos. Abortus palaikančios grupės, JAV prezidentas...


Moderniame pasaulyje dažnai teigiama, kad kontraceptinės priemonės yra moterų išgelbėtojos. Abortus palaikančios grupės, JAV prezidentas Obama ir kiti politikai bei milijonai dolerių stumia visuomenei idėją, kad be kontraceptinių priemonių moterys negali turėti visiškos savo kūno kontrolės.

Tačiau vis dažniau moksliniai duomenys rodo, jog tokia „kontrolė“ yra reliatyvus terminas. Šie duomenys atskleidžia rezultatus, verčiančius daryti išvadą, kad kontraceptinių priemonių naudojimas gali turėti negatyvių pasėkmių moterų turimai savo kūnų kontrolei.

Šeši tai pagrindžiantys argumentai:

1. Neseniai vykdytas tyrimas atsleidė, kad kai kurių kontraceptinių priemonių naudojimas padidina krūties vėžio tikimybę. Šis tyrimas parodė, jog kontraceptinių priemonių su vidutiniu estrogeno kiekiu naudojimas padidina krūties vėžio tikimybę 1,6 karto. Tuo tarpu mažiau populiarių priemonių, turinčių didelį estrogeno kiekį, naudojimas šią riziką padidina net 2,7 karto.

Yra ir daugiau tyrimų, rodančių panašius rezultatus. Pasaulio sveikatos organizacija taip pat laiko kontracentinę tabletę 1 grupės kancerogenu.

2. Kontracepcijos propaguotojai dažnai stumia idėją, kad daugiau kontracepcijos reiškia geresnį seksualinį gyvenimą. Tačiau 2005 metų tyrimas rodo, kad kontraceptinės priemonės gali net sumažinti seksualinį potraukį ir libido. Tai teigiama WebMD.com ir WomensHealthMag.com internetiniuose puslapiuose, o pastarasis net pabrėžia, kad „kai kurios Europos šalys, tarp kurių ir Vokietija, pateikia sumažėjantį lytinį potraukį kaip šalutinį nėštumo kontrolės paketų poveikį...“.

3. Liepos mėnesį pasirodžiusiuose tyrimo rezultatuose teigiama, kad naudojant kontraceptines priemones gali padidėti rizika susirgti gestaciniu (nėščiųjų) diabetu.

4. Nors intravaginalinio prietaiso NuVaRing gamintojas teigia, jog rizika yra labai maža, tačiau kraujo krešuliai, venų trombozė ir embolija yra šio prietaiso naudojimo šalutiniai padariniai. Verta prisiminti plačiai nuskambėjusį atvejį, kad Olimpinių žaidynių viltis Megan Henry buvo priversta praleisti žaidynes dėl to, ką NuVaRing padarė su jos plaučiais. Henry prisijungė prie tūkstančių žmonių, padavusių NuVaRing gamintoją Merck į teismą.

5. Maisto ir vaistų administracija (The Food and Drugs Administration – FDA) Amerikoje pavirtino kontraceptinių „vaistų“ ir prietaisų naudojimą, tačiau agentūra Sveikatos ir žmogaus paslaugos (Health and Human Services), viena iš daugelio agentūrų, kurias FDA prižiūri, pripažįsta, jog bent viena iš FDA patvirtintų kontraceptinių priemonių nutraukia negimusio vaiko gyvybę. Tolesni tyrimai rodo, jog 4 iš 20 kontraceptinių priemonių, patvirtintų FDA, yra ar gali būti jau užsimezgusį nėštumą nutraukiančios priemonės.
Paprasčiau tariant, žodis „kontracepcija“, kuris reiškia „neleisti užsimegzti nėštumui“, žiniasklaidos ir abortų rinkos propaguotojų yra naudojamas moterims klaidinti ir priversti galvoti, kad kontracepcija neleidžia įvykti apvaisinimui. Taip galbūt net nežinodamos daug moterų nužudo jau užsimezgusią gyvybę.

6. Ne viena moterų mirtis visame pasaulyje yra siejama su kontraceptinių priemonių naudojimu. Šios mirtys vedė iki teismų prieš stambiąsias farmacijos kompanijas, kaip jau minėtas sportininkės Henry atvejis.

Verta paminėti ir dar vieną tyrimą, kuris užfiksavo, kad cheminės medžiagos, esančios kontraceptinėse tabletėse, buvo Britanijos ir Ispanijos žuvų lyčių pokyčių priežastis. Nors kol kas nėra rasta, kad šios cheminės medžiagos taip pat veiktų ir žmones, tačiau reikia tai turėti omenyje.

Daug amžių prieš pasirodant modernioms kontracepcijos priemonėms Katalikų bažnyčia skatino natūralų šeimos planavimą ir lytinį susilaikymą iki vestuvių. Tačiau net nereikia tikėti Bažnyčios mokymu, kad pamatyti, jog dirbtinė nėštumo kontrolė ir abortą sukeliantys „vaistai“ bei prietaisai nėra ta panacėja, kuria ją tvirtina esant šių priemonių šalininkai.

Versta iš www.lifesitenews.com

Susiję

Aktualijos 8178571335394274654

Rašyti komentarą

item