Dominikos premjeras: „Mes niekada nepritarsime tos pačios lyties asmenų santuokai“

Dominikos premjeras nedviprasmiškai konstatavo, kad jo valstybė atmeta tarptautinių LGBT lobistinių grupių ir kaimyninės JAV prezidento ...


Dominikos premjeras nedviprasmiškai konstatavo, kad jo valstybė atmeta tarptautinių LGBT lobistinių grupių ir kaimyninės JAV prezidento Baracko Obamos administracijos aktyviai eksportuojamą tos pačios lyties asmenų „santuokos“ idėją. 

„Yra tam tikrų dalykų, kurių ši Vyriausybė nepripažins. Mes niekada neleisime valstybei pripažinti tos pačios lyties asmenų „santuokos“. Jei kitos šalys nori jas pripažinti, tai - jų reikalas, bet mes vadovaujamės tam tikrais principais ir to nedarysime“ – sakė premjeras Rooseveltas Skerritas. 

Šis jo pareiškimas yra atsakymas homoseksualų aktyvistams, reikalaujantiems iš naujo išnagrinėti šalies teisines nuostatas prieš sodomiją, išdėstytas Dominikos Seksualinių nusikaltimų akte. 

Dominikos mažumų teisių organizacija (angl. Minority Rights Dominica, MiriDom) tvirtina, kad įstatymas „diskriminuoja žmones dėl jų seksualinių preferencijų“. Jie sakosi prašantys, kad visi būtų traktuojami vienodai. 

Visgi nuo 2004 metų valstybei vadovaujantis premjeras teigia, kad nors sodomiją draudžiantis įstatymas galioja, gandai apie tai, kad sulaikomi privačiai homoseksualius santykius praktikuojantys asmenys, yra nepagrįsti: „Tai Dominikoje niekada nėra nutikę ir nemanau, kad nutiks“. 

R. Skerritas yra pasiruošęs susitikti su MiriDom grupe aptarti jų nuogąstavimus, tačiau jis nemanąs, kad kuri nors grupė turėtų primesti požiūrį kitai grupei. 

Premjeras R. Skerritas nuosekliai palaiko krikščionišką šeimos apibrėžimą ne tik drausdamas alternatyvias šeimos formas, tačiau ir aktyviai skatindamas atsidavimą autentiškai vyro ir moters šeimai. Vyriausybės vadovas pabrėžtinai ragina vyrus prisiimti atsakomybę už savo vaikus. Šiais metais vykusioje Dominikos valstybinės kolegijos diplomų teikimo ceremonijoje, kur daugumą kai kurių specialybių absolventų sudarė vienišos motinos, R. Skerritas kreipėsi į Dominikos tėvus, ragindamas prisiimti atsakomybę ir rūpintis savo vaikais. „Jūs negalite ateiti, pasakyti, kad jas mylite, susilaukti vaikų ir atsukti joms nugaras“ – sakė ministras pirmininkas.

„Vaikams reikia finansinės ir emocinės jų tėvų paramos. Gėda bet kuriam vyrui, jei moteris turi kreiptis į teismą, kad iš jo gautų kažką savo vaikui. Jūs negalite taip elgtis“ – sakė premjeras R. Skerritas.

Susiję

Pažangos ideologija 5480160001011465449

Rašyti komentarą

item