Britanijoje surinkta įrodymų apie mažiausiai 20 įtakingų pedofilų

Didžiojoje Britanijoje toliau plečiasi skandalas dėl įtarimų lytiniu vaikų išnaudojimu. Buvusio vaiko apsaugos tarnybos darbuotojo teig...



Didžiojoje Britanijoje toliau plečiasi skandalas dėl įtarimų lytiniu vaikų išnaudojimu. Buvusio vaiko apsaugos tarnybos darbuotojo teigimu, yra įrodymų, kad mažiausiai 20 įtakingų asmenų, įskaitant buvusius šalies parlamento narius ir ministrus, „ištisus dešimtmečius” nebaudžiami skriaudė mažamečius, skelbia BBC.

Peterio McKelvie kaltinimai 2012 metais paskatino pradėti policijos tyrimą. Artimiausiu laiku grupė aukšto rango pareigūnų turėtų pateikti ataskaitas Parlamento nariams, kaip kovojama su vaikų seksualiniu išnaudojimu. Kaip rašo „The Guardian”, vyriausybė, nors ir nelabai noriai, galiausiai nusileido spaudimui ir užsimojo išsiaiškinti, ar tikrai ilgą laiką buvo dangstoma įtakingų pedofilų gauja. 

„Pastaraisiais metais į viešumą iškilo pasibaisėtini organizuoto ir nuolatinio seksualinio vaikų išnaudojimo atvejai, – įstatymų leidėjams pirmadienį sakė vidaus reikalų sekretorė Theresa May. – Vyriausybė sudarys nepriklausomą teismo ir vaikų apsaugos ekspertų tyrimo komisiją, kuri įvertins, ar valstybinės įstaigos ir kitos nevyriausybinės institucijos tinkamai atliko savo pareigas.”

Taip pat bus vykdomas atskiras tyrimas dėl įtariamo politikų vykdyto seksualinio smurto prieš vaikus. Dar 1985 metais BBC dokumentiniame filme buvęs konservatorių partijos frakcijos Parlamente organizatorius (angl. „whip”), dirbęs šį darbą nuo 1970 iki 1973 metų, užsiminė, jog partija stengdavosi išsukti deputatus iš bėdos, kai šiems iškildavo „skandalo dėl mažų berniukų” grėsmė. Tačiau tuo metu beveik niekas neatkreipė į tai dėmesio.

Ketinama tikrinti ir įtarimus dėl vaikų išnaudojimo įvairiose organizacijose, įskaitant sveikatos apsaugą, Bažnyčią ir visuomeninį transliuotoją BBC.

Buvusio ilgamečio britų vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojo P. McKelvie teigimu, išskirtinio teisėsaugos dėmesio nusipelno „daugiau nei 20 žmonių, ir dar gerokai daugiau tų, kurie apie tai žinojo, tačiau nieko nedarė, nors galėjo šį tą pakeisti”.

P. McKelvie, dirbdamas vaiko teisių apsaugos tarnyboje Vakarų Anglijos Vusterio ir Herefordo miestuose, dalyvavo renkant įrodymus pedofilo Peterio Rightono byloje. P. Rightonas, be kita ko, buvo vienas Pedofilų informacijos tinklo įkūrėjų ir Nacionalinio vaikų biuro konsultantas.

P. McKelvie teigimu, būtent P. Rightono, kuris šiuo metu jau yra miręs, byla parodė, kad pedofilų tinklo gijos veda daug giliau, negu nustatė pirminis policijos tyrimas. 2012 metais jis pranešė turįs pagrindo manyti, kad Vakarų Mersijos policija nuslėpė septynias dėžes įrodymų. Tačiau, tik praėjus keleriems metams, oficialus tyrimas pagaliau pajudėjo iš vietos.

Šaltinis: www.alfa.lt

Susiję

Pasaulis 7986858971526189834

Rašyti komentarą

1 komentaras

Marija rašė...

Tik Lietuvoje nera pedofilu...

item