Valdantieji klaupiasi prieš LLRA autonomininkus

Valdančiųjų Politinės tarybos posėdyje birželio 6-ąją nutarta sutikti su Valdemaro Tomaševskio vadovaujamos Lietuvos lenkų rinkimų akcijo...

Valdančiųjų Politinės tarybos posėdyje birželio 6-ąją nutarta sutikti su Valdemaro Tomaševskio vadovaujamos Lietuvos lenkų rinkimų akcijos reikalavimais dėl tautinių mažumų įstatymų.

Valdantieji sieks vėl gaivinti Tautinių mažumų įstatymo priėmimą, taip pat atsimintas ir pavardžių rašymą nelietuviškomis raidėmis asmens dokumentuose galintis įteisinti įstatymo projektas.

„Priėmėme sprendimą daryti Tautinių mažumų įstatymo senos redakcijos svarstymą, kuris buvo priimtas 1991 m. ir kurį pasirašė ne kas kitas, o tuometinis mūsų šalies vadovas Vytautas Landsbergis. Bus daromas svarstymas ir priėmimas ir, kol nebus priimtas naujas įstatymas, senas įstatymas bus galiojantis. Kitas klausimas – koalicija sutarė, kad bus pritarta Gedimino Kirkilo ir Irenos Šiaulienės įstatymui dėl pavardžių rašymo. Buvo sutarta, kad frakcijos seniūnai aptars įstatymus dėl žemės grąžinimo ir prieis prie bendros išvados, ir atitinkamai koalicija balsuos“, - po Politinės tarybos posėdžio tvirtino V. Tomaševskis.

Politikas nurodė, kad Tautinių mažumų įstatymas turi būti priimtas dar šią Seimo sesiją, o pavardžių rašysenos klausimas veikiausiai nusikels jau į kitą rudens parlamento sesiją.

Paklaustas, ar, jei šie reikalavimai nebus vykdomi, LLRA trauksis iš koalicijos V. Tomaševskis nuo atsakymo susilaikė.

Tvirtino esantys vieningi

Galiausiai Politinės tarybos posėdyje valdantieji atmetė bet kokias kalbas apie pasikeitimus koalicijoje.

„Koalicija sutarė, kad ir toliau politiškai bus stabili. Susiderinome kai kuriuos įstatymų projektus, kurie artimiausiu metu turėtų būti priimti. <...> Jokių pasikeitimų politiniame lygyje neturėtų būti ir grąžinus Vyriausybei įgaliojimus“, - kalbėjo premjeras.

Dėl aplinkos ministro dar neaišku

Po Politinės tarybos susitikimo Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas teigė, kad premjerui tinka visos pasiūlytos kandidatūros į aplinkos ministro postą. Pastarasis lieka laisvas, kai ministras Valentinas Mazuronis rinkimuose laimėjo europarlamentaro mandatą.

„Pateikiau keletą kandidatų, premjerui jie tinka. Dabar kalbuosi su kiekvienu. Tada kalbėsime partijos prezidiume, o po to su premjeru“, - aiškino R. Paksas.

Paklaustas, ar tarp kandidatų nėra Juozo Imbraso, politikas teigė, kad jo kandidatūra nesvarstoma, tačiau sąraše yra aplinkos ministerijos viceministrai.

Šaltinis: www.alfa.lt

Susiję

Aktualijos 6857354033514620698

Rašyti komentarą

item