Krikščionė Londone atleista už atsisakymą mokyti vaikus apie gėjus

Londone krikščionė vaikų dienos priežiūros centro darbuotoja Sarah Mbuyi tapo dar vienu asmeniu ilgame atleistųjų už savo religinius įsi...


Londone krikščionė vaikų dienos priežiūros centro darbuotoja Sarah Mbuyi tapo dar vienu asmeniu ilgame atleistųjų už savo religinius įsitikinimus sąraše. Sarah, dirbusi Newpark Childcare, daugiausia Londone veikiančioje organizacijoje, buvo atleista po drausminio susirinkimo, kai buvo savo homoseksualios bendradarbės įskųsta, jog atsisako vaikams skaityti knygas, kuriose veikia tos pačios lyties tėvai. Tokią savo nuostatą ji patvirtino drausminio susirinkimo metu. 

S. Mbuyi darbe neslėpė religinių įsitikinimų, tačiau teigė, kad savo požiūrį į homoseksualus atskleidė homoseksualiai kolegei tik asmeniškai ir jos pačios klausiama apie Biblijos mokymą. 

„Jei pasakyčiau, kad Dievas tam pritaria, meluočiau. Dievas myli tave ir nori, kad eitum pas Jį tokia, kokia esi“ – tada S. Mbuyi atsakė į klausimą, kuris, kaip vėliau suprato, buvo paslėpta provokacija. Iškart po pokalbio Mbuyi buvo įskųsta vadybininkui. 

Pokalbį dėl darbo drausmės ji apibūdina kaip vienpusišką, nes, Mbuyi teigimu, visi kaltinimai buvo iš anksto prilyginti faktams, o nuosprendis priimtas prieš ją išklausant. Atleista darbuotoja kreipėsi į teismą dėl neteisėto atleidimo religiniais pagrindais. 

Skundas įteiktas netrukus po to, kai Jungtinės Karalystės (JK) premjeras Deividas Kameronas pareiškė, jog JK „turėtų labiau pasitikėti savo kaip krikščioniškos šalies statusu, drąsiau plėsti religinių organizacijų vaidmenį ir aktyviau skelbti savo tikėjimą, tuo keičiant žmonių gyvenimus“. 

Visgi būtent D. Kameronas buvo pagrindinis JK vienalyčių „santuokų“ įteisinimo iniciatorius, o dabar krikščionių yra kaltinamas „pūkuotos“ krikščionybės versijos atstovavimu. S. Mbuyi atvejis daugelio aktyvistų, kaip Krikščionių teisinio centro vadovės Andrea Williams, matomas kaip testas, atskleidžiantis, ko verti aptakūs premjero pareiškimai.



Susiję

Pažangos ideologija 4302501861296998675

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

O mūsiškiai rėkia - DEMOKRATIJAAAAAAAA. Demokratija pagal gėjus.

Unknown rašė...

O visgi šiuo atžvilgiu geležinė uždanga mums išėjo į naudą. Jei ne ji, dabar būtume oi kokios "tolerancijos" pasiekę!..

item