ES išplėtė sankcijas už situacijos eskalavimą Ukrainoje atsakingiems asmenims ir įmonėms

Reaguodama į besitęsiančią krizę, Europos Sąjungos Užsienio reikalų taryba (URT) priėmė sprendimą įtraukti 13 naujų asmenų į sąrašą tų, k...


Reaguodama į besitęsiančią krizę, Europos Sąjungos Užsienio reikalų taryba (URT) priėmė sprendimą įtraukti 13 naujų asmenų į sąrašą tų, kuriems bus taikomos sankcijos (vizų draudimas ir lėšų užšaldymas) už atsakomybę eskaluojant situaciją Ukrainoje. Papildomai pritaikytos sankcijos dviem Kryme konfiskuotoms įmonėms. Iš viso ES šiuo metu vizų draudimo ir lėšų užšaldymo sankcijas taiko 46 asmenims.

Dalyvaujant Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pirmininkui, Šveicarijos Prezidentui bei užsienio reikalų ministrui Didier Burkhalteriui, ES ministrai aptarė galimus krizės Ukrainoje sprendimo būdus, tarptautinių pastangų koordinavimo įtraukiant visas suinteresuotas puses svarbą.

Tarybos priimtose išvadose ES pabrėžė, kad nepripažįsta gegužės 11 dienos "referendumų" Donecke ir Luhanske, laiko juos neteisėtais ir nelegaliais. ES ragina Rusiją atitraukti savo kariuomenę nuo Ukrainos sienos, nedelsiant atšaukti Rusijos Dūmos mandatą naudoti pajėgas Ukrainos teritorijoje. ES pasmerkė aukštų Rusijos pareigūnų vizitus ir paramą neteisėtiems separatistų veiksmams, didinantiems įtampą Ukrainoje ir kaimyninėse valstybėse. URT taip pat buvo sutarta dėl ESBO stebėtojų misijos išplėtimo iki 500 asmenų.

Šaltinis: www.urm.lt

Susiję

Aktualijos 5485330116827993433

Rašyti komentarą

item