Vilniaus rotušėje apdovanoti gyvybės kultūros puoselėtojai

Sekmadienio popietę Vilniaus rotušėje buvo įteikti pirmieji Gyvybės apdovanojimai. Simboliška, kad renginys sutapo ne tik su tarptautine ...


Sekmadienio popietę Vilniaus rotušėje buvo įteikti pirmieji Gyvybės apdovanojimai. Simboliška, kad renginys sutapo ne tik su tarptautine gyvybės diena, tačiau ir su popiežių Jono XXIII ir Jono Pauliaus II kanonizacija. Pastarasis popiežius ypač akcentavo kiekvieno krikščionio pašaukimą kovoti, kad pasaulyje triumfuotų gyvybės, o ne mirties kultūra. „Te keršto pagundą įveikia drąsus noras atleisti. Te gyvenimo ir meilės kultūra paverčia niekais mirties logiką“ – teigė Šv. Jonas Paulius II.

Gyvybės kultūros puoselėtojai buvo apdovanoti dvylikoje kategorijų. Pirmoji nominacija buvo skirta aktyviausiai besidarbuojantiems stiprinant šeimos institutą. Apdovanojimą atsiėmė Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacija, kuri ne tik vienija bendraminčius, tačiau ir aktyviai veikia valstybinėse institucijose, kad būtų kuriama šeimoms palanki įstatyminė aplinka.

Už aktyvų ir pilietišką požiūrį į gyvybę nominacija teko Lietuvos šeimos centrui, prisidedančiam prie daugelio iniciatyvų, puoselėjančių šeimos ir gyvybės vertybes. Nors pagrindinis šios organizacijos uždavinys yra sužadėtinių rengimas santuokos sakramentui, tačiau Lietuvos šeimos centro veikla tuo neapsiriboja. Būtent ši organizacija surinko daugelį iš 12 tūkst. parašų akcijoje „Vienas iš mūsų“, kuria buvo siekiama uždrausti iš Europos Sąjungos lėšų finansuoti veiklas, kurių metu pražudomas žmogaus embrionas.

Laisvos visuomenės institutui apdovanojimas teko už tai, kad ši organizacija deda visas pastangas, kad būtų puoselėjamas prigimtinis žmogaus orumas, pamatinės žmogaus teisės ir laisvės. Ypač daug dėmesio Laisvos visuomenės institutas skiria gyvybės apsaugai nuo pat pradėjimo iki natūralios mirties. Būtent šis institutas organizavo akciją „Balsas už gyvybę“, kuria skatino politikus nepamiršti gyvybės kultūros svarbos ir atsakingai balsuoti renkantis gyvybę, o ne mirtį.

Judėjimas „Už demokratiją. Ukraina“ savo ruožtu parodė, kad svetimo skausmo nebūna. Šio judėjimo iniciatoriai organizavo Ukrainos palaikymo akcijas bei protestus prieš Rusijos agresiją. Be to, buvo surinkti daugiau nei 90 tūkst. litų, kurie skirti nukentėjusiems Ukrainoje. Buvo suorganizuota ir speciali medikų misija į Maidaną Kijeve padėti ten nukentėjusiems žmonėms.

Lietuvos Vyskupų konferencijos atstovas Vygantas Malinauskas apdovanotas už tai, kad pro jo akis neprasprūsta nė vienas su šeimos vertybėmis ar gyvybės apsauga susijęs teisės aktas. Būtent šio teisininko pastangų dėka buvo suformuluota konstitucinė šeimos sampratos pataisa, dėl kurios šiuo metu yra diskutuojama Seime.

Šaltinis: www.bernardinai.lt

Projekte "Gazelė-2014" "Delamode Baltics" pelnė įspūdingą įvertinimą

Susiję

Įvykiai ir renginiai 5606510074986520824

Rašyti komentarą

item