JAV senatorius Johnas McCainas: "Vakarų atsakas Rusijai yra juokingas ir gėdingas"

Į Lietuvą atvykęs įtakingas Jungtinių Valstijų respublikonų senatorius Johnas McCainas trečiadienį pareiškė, kad Vakarų reakcija į Rusijo...


Į Lietuvą atvykęs įtakingas Jungtinių Valstijų respublikonų senatorius Johnas McCainas trečiadienį pareiškė, kad Vakarų reakcija į Rusijos invaziją Ukrainą yra juokinga ir gėdinga.

Buvęs respublikonų kandidatas į prezidentus perspėjo, kad europiečiams ir amerikiečiams nesiėmus griežtesnių priemonių, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas taps dar įžūlesnis, ir paragino apginkluoti Ukrainos kariuomenę.

„Atsakas į Vladimiro Putino elgesį buvo beveik juokingas. Vienintelis dalykas, kurį jis supranta, yra jėga. Atsakas buvo silpniausias, kokį įmanoma įsivaizduoti – įvesti sankcijas keliems žmonėms ir vienam bankui“, – žurnalistams Vilniuje sakė J.McCainas.

Senatorius taip pat teigė, kad Lietuva gali tikėtis daugiau karinių pratybų su amerikiečiais, bet pridūrė, kad nuolatinė JAV bazė nėra svarstoma.

„Esu įsitikinęs, kad karinis bendradarbiavimas stiprės. Žinoma, tai nebus nuolatinis dislokavimas, bet karių rotacija ir karinės pratybos“, – sakė J.McCainas.

Prieš atvykdamas į Vilnių, Estijoje J. McCainas paragino Baltijos šalis didinti išlaidas gynybai, ir pasisakė už didesnes NATO pajėgas regione. Politikas taip pat pasiūlė tiekti ginklus Ukrainai ir apkaltino Rusiją pažeidus tarptautinę teisę.

Kovo pabaigoje reaguodami į JAV pareigūnams paskelbtas Rusijos sankcijas, Lietuvoje veikiančio patriotiško jaunimo sambūrio „Pro Patria“ nariai išplatino kreipimąsi į JAV senatorių J. McCainą, kviesdami jį atvykti į Lietuvą.

Susiję

Politika 8599618174851306790

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

Lietuvos ir Lenkijos dabartiniai vadovai kaip prostitutes po tokiais senatoriais gulaso. Vemt vercia pasiziurejus , net straipsnio skaityt nereikia. Taip aisku apie ka jis.

Anonimiškas rašė...

Tiek metų neskyrus dėmesio pačios Lietuvos piliečių ir kariuomenės savigynai nuo siauraakių putrusių, belieka kliautis Amerika.

item