Vakarams stebint Rusija toliau okupuoja Ukrainą (tiesioginė vaizdo transliacija)

Vakarų šalims posėdžiaujant, diskutuojant, kalbantis telefonais ir žadant imtis „atitinkamų“ priemonių Rusija sistemingai diena iš dien...



Vakarų šalims posėdžiaujant, diskutuojant, kalbantis telefonais ir žadant imtis „atitinkamų“ priemonių Rusija sistemingai diena iš dienos okupuoja Ukrainą. Kol kas Rusijos agresija nukreipta prieš Krymo autonominę respubliką, tačiau jau sutelkta karinė technika ir karių daliniai pasiruošę pulti ir sausuma – Kijevo kryptimi.

Kovo 3 d. duomenimis Rusijos karinės pajėgos iš Rusijos teritorijos pusės  telkiamos palei Charkovo, Lugansko bei Donecko sričių sienas.

Nepaisant Maskvos propogandinės mašinos skleidžiamo melo apie Rusijos karių taikdarišką misiją ir įtakingų pasaulio valstybių žodinių pagrūmojimų Maskvai, Ukrainos gynybos ministras Igoris Teniuchas pareiškė, kad Rusija savo karių skaičių Kryme padidino iki 16 000 karių: „Apie 5,5 tūkst. spec. pajėgų kareivių perdislokuota iš Rusijos Federacijos į Ukrainą. Taip, Rusijos kareivių kiekis padidintas iki 16 000“, – sakė jis  kalbėdamas per „Inter“ TV kanalą.

Kovo 3 d. Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivynas Ukrainos kariuomenei iškėlė ultimatumą – iki vasario 4 d.  antradienio 5 val. ryto pereiti į Krymo valdžia pasiskelbusių perversmininkų pusę arba sudėjus ginklus išsiskirstyti. Priešingu atveju rusų okupantai pažadėjo pradėti karo veiksmus visame Kryme.

Tačiau, Ukrainos kariškiai paskelbė liksią ištikimi savo Tėvynei Ukrainai duotai priesaikai ir ištikimi Ukrainos valdžiai ir valstybei.

Ukrainos Vidaus reikalų ministerija (VRM) išplatino pranešimą, kad naktį iš kovo 3 į 4-tą galimos Rusijos kariaunos provokacijos, esą, ketinama nužudyti tris ar keturis Rusijos kareivius.

Pranešama, jog rusų kariai atiminėja šaunamuosius ginklus iš Kryme dislokuotų Ukrainos karinių pajėgų. Manoma, kad atimti ginklai vėliau provokatorių gali būti panaudoti prieš Rusijos kariuomenę ir specialiai paliekami nusikaltimų vietose, kad pagal jų numerius būtų galima įrodyti, jog ginklai priklauso Ukrainos kariškiams.

Tiesioginė Espreso TV transliacija:


Parengta pagal www.alkas.lt informaciją

Susiję

Politika 606264896294826831

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

buvo aiškiai įvardinta - tokių kalbų apie tariamą Vakarų neveiklumą eskalavimas naudingas Rusijai... kam dirbi, non patria? Kita vertus, ar jums neužtenka galvos, kad suvoktumėte, jog sankcijos tai lazda dviem galais - jos kenkia abiem pusėm, todėl pirmiausia reikia suderinti, kad patiems tektų mažesni nuostoliai. Uždraudę, pvz., krovinių gabenimą į Rusiją nuskriaudžiam savo vežėjus (ar jūs pseudopatriatai tada neplyšausit, kad žlugdomas Lietuvos verslas?). kaip bepasisuksi - galai du.

item