TS-LKD kviečia į partijos jaunimo organizuojamas "tikrų europietiškų patriotų eitynes"

Skaitytojų dėmesiui skelbiame TS-LKD pirmininko Andriaus Kubiliaus laišką, visus partijos narius kviečiantį į partijos jaunimo organizuoj...

Skaitytojų dėmesiui skelbiame TS-LKD pirmininko Andriaus Kubiliaus laišką, visus partijos narius kviečiantį į partijos jaunimo organizuojamas Kovo 11-osios šventines eitynes Gedimino prospektu. Jaučiame pareigą informuoti, jog Vilniaus savivaldybės leidimas eitynėms nurodytu laiku ir maršrutu buvo išduotas „Jaunųjų konservatorių lygai“ (JKL), tuo tarpu į šį renginį visuomenė telkiama nė žodžiu neužsimenant apie partinį šio renginio pobūdį. Priešingai, socialiniuose tinkluose jis klaidinančiai pavadintas „Kovo 11 švenčiam visi“, nutylint renginio organizatorius ir atsisakant juos atskleisti net viešai to klausiantiems lankytojams. Nuslepiant šio renginio partinę kilmę ir priešrinkiminius tikslus į jį buvo kviečiamos ir nepartinės akademinio jaunimo organizacijos.  Laikome, kad toks apgaulingas renginio viešinimas daro gėdą Jaunųjų konservatorių lygai ir liudija, jog šia akcija siekiama ne vien minėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, bet ir partijos įtakon iš visuomenės atimti Kovo 11-osios šventimo iniciatyvos monopolį. 

Tą darant kartu nevengiama ne tik pakeičiant kitais išstūminėti valstybingumo simbolių, tačiau ir siūloma nauja nepriklausomybės ir valstybingumo interpretacija. Žemiau pateiktame Andriaus Kubiliaus laiške teigiama, kad Sąjūdis buvo „vakarietiškos gerovės“  ir „politinės priklausomybės Vakarams“ siekiantis projektas, o nepritariantys šiai eurointegracinei linijai esą Sąjūdžio idealų išdavikai. Laiške taip pat skiriami tikrieji ir pseudopatriotai. „Tikrojo patrioto“ vardas pripažįstamas tik sutinkantiems su laiške išplėtotu ir TS-LKD ideologinį pasakojimą visiškai atkartojančiu Lietuvos situacijos vertinimu. Visi kiti gali susiprasti esantys Kremliui naudingi pseudopatriotai. Laiškas užbaigiamas kvietimu į „tikrų europietiškų Lietuvos patriotų eiseną“, tuo atskleidžiant, jog naujai JKL rengiamos partinės eitynės atspindi ir naują patriotiškumo sampratą. Lietuvos patriotu nuo šiol galima būti tik esant „europietišku“. Paliekame patiems skaitytojams nuspręsti, koks yra šio neapibrėžto „europietiškumo“ turinys ir kiek priimtina yra tokia patriotiškumo samprata. 

***

Mieli bendražygiai,

Šiomis neramiomis dienomis, kai Lietuvos pašonėje regime griūnančios Putino imperijos konvulsijas, Kovo 11-oji mums yra ypatinga diena. Ji primena kaip prieš 24 metus ištrūkome iš Rytų imperijos, kaip kovojome dėl savo Nepriklausomybės, kaip su Sąjūdžio vėliava ėjome ir vis dar einame vakarietiškos valstybės statybos keliu.

Tikrajam Lietuvos patriotui verta prisiminti Sąjūdžio laikus ir tuo metu suformuotą pamatinę nuostatą – mes norime laisvės, norime išsiveržti iš paskutinės Europos žemyne imperijos, iš Sovietų Sąjungos griuvėsių ir norime kiek galima greičiau sugrįžti namo, ten iš kur buvome išplėšti 50 metų okupacijos. O buvome išplėšti iš vakarietiškos bendruomenės, iš normalios vakarietiškos gerovės. Taigi mūsų kelias namo – ne tik laisvė ir Nepriklausomybė, ne tik juridinė ir politinė priklausomybė Vakarams, bet ir vakarietiška gerovė. 

Tai aš laikau tikru, darbais, o vien žodžiais, grįstu patriotizmu. Deja, pastaruoju metu Lietuvoje atsiranda ir pseudopatriotizmo. Matome vis naujų „tikrųjų“ Lietuvos gynėjų, „tikrųjų“ lietuviškų vertybių puoselėtojų, tautiškumą siejančių tik su vis garsesniu ir radikalesniu trispalvės pamojavimu per kokias nors tariamai tautines, bet iš esmės antieuropietiškas eitynes, kartu nevengiant ir niekinti to, ką Lietuva pasiekė po Kovo 11-osios ar per narystės Europos Sąjungoje dešimtmetį. Toks antieuropietiškas ir antivakarietiškas pseudopatriotizmas ne tik kertasi su pamatinėmis Lietuvos Nepriklausomybės vertybėmis, kurias suformulavo Lietuvos Sąjūdis, bet ir tampa naudingu įrankiu Kremliaus manipuliacijoms mūsų tautiečių sąmone. 

Tačiau aš tikiu, kad kuo toliau tuo labiau Lietuvos žmonės regi ir regės tikrąjį vaizdą. Jie nebijo matyti tai, ką mato, - kad grėsmės Lietuvai vis dar kyla iš Rytų, o saugumas ir gerovė Lietuvai ateina iš Vakarų, iš Europos. Todėl tikrų patriotų Lietuvoje daugėja. Džiaugiuosi, kad patriotizmas rasdamas naujas formas, bet ne ką silpniau nei Sąjūdžio laikais, skverbiasi į mūsų jaunimo širdis. 

Todėl visus galinčius šią Kovo 11-ąją kviečiu į tikrų europietiškų Lietuvos patriotų eiseną Vilniaus Gedimino prospektu nuo Seimo iki Katedros. Susirinkime 12 valandą į vėliavų pakėlimo ceremoniją prie Seimo, o iškart po jos - visi kartu prospektu žygiuokime į Katedrą. Nepamirškite atsivesti savo vaikų, anūkų, tėvų, draugų ir kaimynų.

TS-LKD Pirmininkas
Andrius Kubilius

Susiję

Pažangos ideologija 8769619575091237217

Rašyti komentarą

10 komentarų

Štirlicas rašė...

asile tu lysas... mes daugiau europietiski neitu, neuztenka vien po Vokietija dviratuku pasipedaluoti. Ir nieko cia prorusisko nera. Zmogaus laisves slypi ne tame. Jie prate prie Maskvinio CCCP rezimo ir masto taip paciai. Atsakykit galvijai i klausima kaip galima aklai bukai tarnaut negrui, kuris dar ir ne musu kontingente veisiasi ir b-velnias zino kas ji finansuoja. Kaip imanoma be atsakomybes praskolint tauta ir papelnyt tik tam tikra luoma? Kaip galima skolas uzkraut dar ir vaiku vaikams? Cia jau asile nieko prorusiska nera. Mes mielai sesim i dialoga su kekviena valstybe ar tai Rusija, ar Baltarusija... Dabar 2 Stambiausios Lietuvos kaimynes supjudytos su Lietuva ! Viena turi akmens anglies ir javu, kita naftos ir visko, bet gi del alia idejos vesimes uz dviguba kaina is JAV, kad itikti ane, kad skolintu mieliau, o jus plautumet pro sali, pjausim pydarai jus be gailescio, ir tam turim visa gyvenima, kuri jus meginot praskolint, kad taukai per barzda varvetu !! Lietuvos parsidaveliai ir isdavikai, Jus neturit isvis zodzio teises. Lietuvos tarnas dar blyn kupra istieses pries pona kuris yra tauta dar balsa gi megins kelti. Nepuskit zmonems propogandos, mes zinom tiesa ir musu ne mazes !

Anonimiškas rašė...

Nesuprantu, kodėl Pro Patria reklamuoja pederastų paradą

Unknown rašė...

Vytautai, ar gražu skelbti Tau siųstus laiškus viešai?

Pikc rašė...

Manyčiau, prieš priimant kategoriškus sprendimus, vertėtų pasiskaityti teksto pradžią, kur ir išaiškinama, KODĖL. Šiaip, mano įspūdžiu, yra kelios grupės - a) "komjaunuoliai", kuriems Rusija yra išsigelbėjimas nuo "sodomitinių Vakarų"; b) homjaunuoliai, kuriems Vakarai yra "pažadėtasis Rojus" be jokių ydų, o kas mano kitaip, yra rusų agentai; c) trečioji grupė - tie, kurie kritiškai vertina tiek Rytus, tiek Vakarus, yra vienodai nekenčiami tiek komjaunuolių, tiek homjaunuolių (čia nepriklausomai nuo amžiaus) ir tuo pat metu gali būti nace-fašei, liberastai, rusų agentai, amerikonų klapčiukai ir t.t. ir pan. Blogai, kad per tokią ilgą okupaciją buvome prievarta "ištreniruoti" mąstyti tik "juoda-balta" kategorijomis. Dar blogiau, kai taip mąstantys atsisėda valdžion.

Pikc rašė...

O ar gražu meluoti? Šiaip jau, šitas tekstas yra, pvz. http://pakaune.tsajunga.lt/component/content/article/1-naujienos/584-akubilius-kviecia-i-tikruju-patriotu-eisena-kovo-11-aja, http://www.llks.lt/, http://www.tsajunga.lt/index.php/ts_lkd_kovo_11_aja_kviecia_i_lietuvos_patriotu_eisena_sostines_gedimino_prospektu_/21218, http://pranesimai.elta.lt/news/public_view/70412. ;)

Unknown rašė...

Koncervatoriai tikra sovietinė partija, ankščiau vergiškai tarnavo rytams, dabar vakarams, jie jau joki nelietuviai, , jie save laiko moderniais europiečiais. Lirtuviški simboliai jiems jau visai nemodernu, jie jau rankasi neužmirštuoles.

Anonimiškas rašė...

"kviečiu į tikrų europietiškų Lietuvos patriotų eiseną"

Skaitome žemiau: Susiję straipsniai:
Švedai atimant vaikus iš tėvų naudoja granatas
Švecarijoje vaikai mokytis lytinio švietimo pradmenų privalės nuo 4-rių metų

Taigi kas tai yra Lietuvos euro-patriotas?

Unknown rašė...

Atsibuskite konservatoriai: jūs esate tikri europiečiai - tai reiškia esate už kraujomaišą, pedofiliją, vaikų autanaziją, už negimusių kūdikių žudymą, už vaikų tvirkinimą genderinėmis programomis - kokie dar nauji amoralaus elgesio stereotipai bus pridėti prie TIKRO EUROPIEČIO etiketės? Pakanka, matome - jau nebėra jokių europietiškų vertybių, mirties kultūra ir senatvinis marazmas bėra ES valdytojų mentalitete. Ir neverkite dėl pinigų - vis tiek skolos nuo to nemažės.

Ainis rašė...

Sutinku kad šiuo savo pareiškimu jaunieji koncervatoriai bando pasisavinti kovo 11 tosios šventės monopolį, bet romas radzevičius rašydamas cituoju: "Koncervatoriai tikra sovietinė partija, ankščiau vergiškai tarnavo rytams" stipriai "perlenkia lazdą" arba neskiria konservatorių nuo socdemų (buvusių LDDP ir ex LKP) . Patarimas. Kad neapsijuoktute ateityje naudokitės google galimybėmis.

Skapenas rašė...

Ai, per daug nesureikšminkime puspročio šokinėjimų. Kubyyylius ir karikatūra jau seniai įsitvirtino sinonimų žodyne. Žmogelis rėkauja iš politinio užribio kuriame jo varžovai dėl vietos reitinguose yra tomaszewskis ir šustrauskas. Manote, jog pons kubyyylius savo pigia propaganda suvilios daug šviežių pasekėjų? Tikrai ne. Autobusais atveš pulkelį koncjaunuolių, ateis būrelis žydrai/ružavų homjaunuolių, na dar atkulniuos pasireklamuoti masiul-šimašiniai liberastėliai. Plius atsitiktiniai žiopliai. Viskas.
Nei aš, nei tamstos, nei mūsų šeimų nariai, draugai ir kt. - jokie psichiškai sveiki ir su padorumu nesusipykę piliečiai kubyyyliaus promenadoje nedalyvaus.
Apart propagandos ruporų burbulo nušviečiant tą "renginį" daugiau realiai nieko nebus. Kaip mes spvietmečiu reaguodavome į režimo "prazdnikus"? Tarp ironijos ir sarkazmo.
Taip ir dabar reikia reaguoti. Su šypsena. Durniams būti durnais neuždrausi.
Protingi ir išmintingi žmonės yra skirtingi savo protais ir išmintimi. Originalūs.
Idiotai visi labai panašūs.
Klounai/klonai: )

item