Slovakijoje siekiama Konstitucijoje įtvirtinti vyro ir moters santuoką

Slovakijoje opozicijoje esantys krikščionys demokratai nori papildyti šalies konstituciją teiginiais apie tai, jog santuoka gali būti t...



Slovakijoje opozicijoje esantys krikščionys demokratai nori papildyti šalies konstituciją teiginiais apie tai, jog santuoka gali būti tik tarp vyro ir moters, o Slovakijos respublika visapusiškai ją saugo ir rūpinasi. Valdžioje esantys socialdemokratai tokiam pasiūlymui pritaria. Jų teigimu, tam pritaria dauguma šalies ministrų ir didžioji dalis į parlamentą išrinktų partijos atstovų.

Socialdemokratams reikia krikščionių demokratų paramos norint šalyje įvykdyti teismų reformą. Už tai jie pasirengia pritarti Konstitucijos papildymui.

Pasipiktinimą šiais planais jau pareiškė Europos Sąjungos finansuojami seksualinių mažumų teisių gynėjai, teigiantys, kad tokia konstitucijos pataisa yra diskriminacinė.

Pastaruoju metu šeimos ir gyvybės gynėjai sulaukia didelio visuomenės palaikymo. Praėjusių metų rudenį antrame pagal dydį Slovakijos mieste Košice į eitynes už gyvybę ir šeimą susirinko 70 tūkstančių dalyvių iš visos šalies.

Apklausos parodė, kad šiam projektui visiškai nepritaria tik 4,4% apklaustųjų. 9% apklaustųjų labiau nepritartų, nei pritartų, o nuomonės neturi 5% slovakų.

Praėjusiais metais Kroatijos gyventojai surinko apie 700 tūkstančių parašų, reikalaudami surengti referendumą dėl Konstitucijos papildymo punkto, jog santuoka gali būti tik tarp vyro ir tarp moters. Gruodžio 1 dieną dauguma referendume dalyvavusių kroatų tam pritarė.

Šaltinis: www.patriotai.lt; parengta pagal medias-presse.info

Susiję

Pasaulis 3127717508982561237
item