Vokiečiai protestuoja prieš LGBT brukamą vaikų lytinį švietimą

Pietų Vokietijoje peticiją prieš planus mokyklose vaikus įtraukti į lytinio švietimo pagal LGBT (Lesbietės, gėjai, biseksualai, transek...



Pietų Vokietijoje peticiją prieš planus mokyklose vaikus įtraukti į lytinio švietimo pagal LGBT (Lesbietės, gėjai, biseksualai, transeksualai) programą, kuria būtų siekiama skatinti toleranciją seksualinėms mažumoms, pasirašė 80 000 vokiečių.

Tūkstančiai tėvų ir mokytojų aktyviai priešinasi regione valdančiajai Žaliųjų/Socialistų demokratų partijos koalicijai, kuri skatina pritarti seksualinei įvairovei ir ragina nuo 2015 metų į mokyklų planus įtraukti mokymą apie galimus įvairius santykius ir gyvenimo būdus. Šios idėjos šalininkai teigia, kad tai padėtų užkirsti kelią diskriminacijai ir padarytų visuomenę labiau atvirą ir tolerantišką, tačiau oponentai atkerta, kad tai dar labiau skatins „vaivorykštinę ideologiją“.

Internetiniame peticijų puslapyje jau pasirašė 82 000 žmonių ir jų skaičius auga. Dokumentas, kuris skirtas kultūros ministrui, yra parengtas mokytojų ir krikščionių bendruomenės aktyvistų. Jame reikalaujama, kad vaikai seksualinio švietimo būtų mokomi atsakingai, nesuteikiant ypatingos reikšmės atskiroms grupėms ir jų interesams ir neskatinant naujos seksualinės moralės.

Naujo mokymo plano kritikai reikalauja, kad lytinis švietimas remtųsi mokslu ir vyktų biologijos, o ne socialinių mokslų pamokose. Taip pat kritikuojama tai, kad nėra nušviečiamos negatyvios LGBT gyvenimo būdo pusės – didesnė savižudybių rizika tarp homoseksualaus jaunimo ir labai aukštas ŽIV infekcijų rodiklis.
Vienas pasirašiusiųjų komentuoja: „Yra tiek daug homoseksualų politikų, aktorių, sportininkų, ir visi jie elgiasi labai tolerantiškai, bet kai ši tema aptarinėjama nuolat, ji pradeda erzinti, ir susidaro įspūdis, kad naudingiausia ir labiausia pageidautina yra būti gėjumi.“ Kitas žmogus priduria, kad mokytojų negalima versti mokyti vaikus to, ko tėvai nenori, kad jų vaikai būtų mokomi.

Tačiau naujojo švietimo plano iniciatoriai oponentus apkaltino „šokiruojančia homofobija“. Vienas švietimo ekspertas spaudoje apie peticiją teigė: „Joje išreikšta žiauri netolerancija“.

Sausio 18 dieną Kelne vyks masinis protesto mitingas STOP PRIVALOMAM SEKSUALINIAM ŠVIETIMUI PRADINĖSE MOKYKLOSE.

Šaltinis: www.ekspertai.eu; parengta pagal rt.com ir familien-schutz.de informaciją


Susiję

Pasaulis 3449072265342141564
item