Vaizdo įrašas įrodo - Seimo narė V. M. Čigriejienė melavo (video)

Prieš kelias savaites didžiąją žiniasklaidą sudrebino skandalinga istorija: pranešta, esą svarstant Seime abortų klausimą kunigas Andrius...

Prieš kelias savaites didžiąją žiniasklaidą sudrebino skandalinga istorija: pranešta, esą svarstant Seime abortų klausimą kunigas Andrius Narbekovas „įžeidinėjo” Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos narę Vidą Mariją Čigriejienę.

Mat pasisakydamas Sveikatos reikalų komitete kun. A. Narbekovas priminė politikei, kad dirbdama akušere ginekologe ji mokė studentus daryti abortus ir pati juos darė.

Reakcija į šį priminimą buvo ypač audringa.

„Seimo narių pasakojimu, A. Narbekovas vartojo itin šlykščią retoriką bei kalbėjo apie kūdikių rankų ir kojų traukimą. Įsiutę parlamentarai nusprendė nebekviesti kunigo į komitetų posėdžius”, – rašė delfi.lt.
V. M. Čigriejienė pareiškė esanti įžeista, o jos kolega, taip pat konservatorius ir taip pat akušeris-ginekologas Antanas Matulas žurnalistams nupiešė įspūdingą A. Narkebovo siautėjimo vaizdą.

„... kai pradėjo kalbėti kunigas A. Narbekovas, aš per keturias kadencijas nemačiau tokio nekultūringo, negražaus, neetiško posėdžio. Tokio nemandagaus elgesio nesitikėjau iš nieko, jau nekalbant iš kunigo. Pirmiausia jis apkaltino profesorę V. M. Čigriejienę, kad ji gyvena be sąžinės, kad yra įsivėlusi į sąžinės konfliktą ir kad kai jis mokėsi pas ją, matė, kokius darbus ji dirbo, apkaltino ją, kad ji mokė jį daryti abortus. Situacija buvo labai neetiška”, – pasakojo A. Matulas.

Tačiau žurnalistams panorus išsiaiškinti, kaip viskas vyko, paaiškėjo, jog Sveikatos reikalų komitetas įslaptino posėdžio įrašą, o kai delfi.lt jį vis dėlto paskelbė, vietoje konservatorių medikų nupaišyto siautėjimo buvo galima išgirsti pakankamai dalykišką ir ramų kun. A. Narbekovo kalbėjimą.

„Manau, jog sveiko proto suvokimas, kad tai blogai, yra bendras. Iš tiesų, kai būdamas dar studentas mačiau savo profesorės darbus, ką jinai darė operacinėje. Ką aš mačiau, man iš tikrųjų kėlė siaubą. Aš manau, kad mes su šia sritimi turime labai didelę problemą sąžinės konflikto srityje, nes gydytojai, kurie renkasi akušeriją-ginekologiją... Tai viena iš kilniausių specialybių, bet ji yra praktiškai uzurpuota tų, kurie nesivadovauja Hipokrato priesaika. (...) Reikėtų kalbėti apie tai, kad šiandien vis dar bandoma naudotis sena taktika ir nepasakyti moteriai visos tiesos. Net neabejoju, kad jeigu mes pamatytume, kaip yra daromas abortas, pamatytumėte visą tą medžiagą su nutrauktomis rankomis, kojomis, išskrostais pilvais ir krūtinės ląsta, jūs pamatytumėt, kad ta diskusija pasidarytų labai paprasta. Aš mačiau, ką jūs darėt. Taip, taip. Jūs demonstravote studentams“, – sakė A. Narbekovas, reaguodamas į fone girdimą V. M. Čigriejienės pasipiktinimą.

Garso įrašas:


Hosted by Kiwi6 file hosting. Download mp3 - Free Music Hosting.

Žurnalistams aiškindama, kas ją įžeidė, V. M. Čigriejienė pareiškė, esą, kun. A. Narbekovas melavo: „Niekada studentų niekas nemokė jų (abortų) daryti. Jis kalbėjo netiesą.”

Skelbiame vaizdo įrašą, kuris įrodo, kad melavo ne kun. A. Narbekovas, o Seimo narė V. M. Čigriejienė.
Šiame įraše, kuris filmuotas 1994 m. Kauno klinikose, matyti, kaip V. M. Čigriejienė supažindina savo studentus („Šiandien mokėmės šeimos planavimą”) su aborto darymui naudojamais instrumentais. Profesorė aiškina: „Čia vaisiaus dalių ištraukimui”, „šiuo metu mes naudojam vakuuminį siurblį, kurio pakėlus spaudimą iki tam tikros atmosferos, ištraukiamos vaisiaus dalys, išsiurbiamos, ne ištraukiamos, išsiurbiamos”; „va čia tie instrumentai, kuriais yra išplečiamas gimdos kaklelis visoje Lietuvoje atliekant nėštumo nutraukimus”. Vėliau studentai operacinėje stebi, kaip daromas abortas.

Vaizdo įrašą galite pamatyti paspaudę čia.

Šaltinis: www.ekspertai.eu

Susiję

Politika 6307082320915555839
item