ES vidaus reikalų komisarė kviečia kovoti su Europoje kylančiu radikalizmu

Europos Komisija (EK) pareiškė, jog būtina imtis prevencinių veiksmų siekiant sustabdyti tai, ką ji įvardina „didėjančiu radikalizmu Euro...


Europos Komisija (EK) pareiškė, jog būtina imtis prevencinių veiksmų siekiant sustabdyti tai, ką ji įvardina „didėjančiu radikalizmu Europos Sąjungoje (ES)“.

„Matome, kad ekstremizmas, ksenofobija ir nacionalizmas Europoje auga. Pastebime nerimą keliančius ženklus, jog tokios grupės veikia kaip palanki dirva ideologijoms, galinčioms tapti smurto ir ekstremistinių pažiūrų priežastimi“, – pabrėžė už ES vidaus reikalus atsakinga komisarė Cecilia Malmstrom.

Siekiant kovoti su tuo, ką komisarė laiko „vidaus saugumo grėsmėmis“, ji paskelbė keletą rekomendacijų, kurios, jos nuomone, turėtų būti nedelsiant įgyvendintos. 

Tarp naujų idėjų yra pasiūlymas skirti 20 mln. eurų tam, kad būtų įsteigtas taip vadinamas Europos žinių centras, kuris turėtų sujungti tyrimus ir remti esamas iniciatyvas kovoje su radikalizmu.  

ES narėms taip pat siūloma paruošti tinkamas valstybines strategijas bei išradikalinimo (angl. de-radicalisation) programas, skatinančias gyventojus palikti „ekstremistines grupes“.

Pasak Londono pilietinių teisių grupės Statewatch, rekomendacijos papildys daugiau nei 240 esamų kovos su terorizmu priemonių (iš jų 88 teisiškai įpareigojančios), kurios priimtos po Pasaulio prekybos centro atakos 2001 metais.

Pasak naujienų svetainės EUobserver.com, komisarė C.Malmstrom į viena suplakė radikalias kairės grupuotes, nacionalizmą, al-Qaeda įkvėptas ideologijas ir dešinįjį ekstremizmą kaip radikalias tendencijas. Pasak C.Malsmstrom, ekstremistinės grupės yra tos, kurios skatina žmonės imtis smurto. Komisarė taip pat išreiškė norą, jog valstybės narės vykdytų kovos su radikalizmu programas ir už ES ribų.

„Radikalūs susivienijimai persigrupuoja ir skleidžia savo pažiūras socialiniuose tinkluose ar kituose pokalbių svetainėse. Valstybės narės turėtų imtis ryžtingų priemonių bei kurti naujas kovos su internetine propaganda platformas“, – sako EK.

Parengta pagal euobserver.com


Susiję

Pasaulis 7880730696898272675

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonimiškas rašė...

Marksistai, esantys ES politinėse struktūrose, puikiai suvokia, kad tik sveikas nacionalizmas pajėgus sustabdyti jų iškrypusius eksperimentus, tokius kaip etninė, tautinė ar religinė dekonstrukcija ar normalios tradicinės šeimos koncepcijos suardymas. Būtent dėl tautiškai nusiteikusių asmenų grupių jiems iki šiol nepavyko prastumti kai kurių protu nesuvokiamų projektų. Todėl ir lygina nacionalizmą su terorizmu, iškreipia faktus ir bando susieti dalykus, kurie tarpusavyje neturi nieko bendro. Taip siekiama sukelti visuomenėje baimę priešintis, o be pasipriešinimo jie netrukdomi galėtų lengvai įgyvendinti savo tikslus. Tačiau kultūrinis marksizmas yra pati radikaliausia ideologija Europoje, vykdanti žiauriausius nusikaltimus prieš etninius europiečius. Būtent su ja kovoti ir turi būti skiriami tie milijonai. Ir visa tai demokratija? Ypač kai normali ideologija prilyginama nusikaltimui, o destruktyvusis marksizmas iškeliamas kaip norma.

Anonimiškas rašė...

Puikiai pastebėta, dėl augančio natūralaus pasipriešinimo, artėjančių rinkimų proga komisijos biurokratai bijo prarasti pozicijas, ieškodami naujų "demokratinių" būdų suvaldyti rinkimus...

Frodo Baggins rašė...

Na, sovietai irgi naudojo panasia propagandine retorika: "burzuaziniai nacionalistai", "klerikalai", "tamsybininkai" ir t.t. Pamenat? Viens prie vieno juk!

Anonimiškas rašė...

Taigi sovietai nuo dabartiniu europiniu neomarksistu visai nedaug skiriasi.

Anonimiškas rašė...

Tai ir didžiausia dabartinės Europos sąjungos problema – dabartiniai jos lyderiai persiorientavę komunistinių idėjų šlovintojai. Dabartinis komisijos pirminkas E. Barroso savo politinę karjerą pradėjo Portugalijos darbininkų komunistų partijoje (Communist Party of the Portuguese Workers/Revolutionary Movement of the Portuguese Proletariat)

item