Lietuvos vyskupai solidarizuojasi su Ukrainos žmonėmis

Ukraina – viena seniausių krikščioniškų valstybių Rytų Europoje – šiandien vėl yra pasaulio visuomenės dėmesio centre. Šios šalies žmon...

Ukraina – viena seniausių krikščioniškų valstybių Rytų Europoje – šiandien vėl yra pasaulio visuomenės dėmesio centre. Šios šalies žmonės drąsiai kelia savo balsą ir prašo būti išgirsti.

Lietuvos vyskupai maldoje solidarizuojasi su Ukrainos piliečių troškimu gyventi laisvoje, nepriklausomoje ir demokratiškoje Ukrainos valstybėje, kurioje vadovaujamasi europietiškais krikščioniškais principais.

Remiame Ukrainos piliečių laisvės troškimą ir kviečiame visus Lietuvos tikinčiuosius jungtis į maldą, solidarizuojantis su Ukrainos žmonėmis.

Lietuvos vyskupai

Susiję

Religija 1149002492342416195

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonymous rašė...

Ką remia vyskupai? Ukrainos ėjimą į sodomitinę Europą? Ar jie akli ir kurti? Tai laisvė???

Linas Stankevičius rašė...

Bandykim tekstus skaityti atidžiau: "Lietuvos vyskupai maldoje solidarizuojasi su Ukrainos piliečių troškimu gyventi laisvoje, nepriklausomoje ir demokratiškoje Ukrainos valstybėje, kurioje vadovaujamasi europietiškais krikščioniškais principais". Tada bus aiškiau, kas ką remia, kas į kur kviečia.
Galima dar Letą Palmaitį pacituot:
„Ukrainiečiai kovoja ne dėl ES! Jie nori būti laikomi visų pirma laisva Europos dalimi, nesvarbu, ar dabar Europa pasivadino ES, ar kuo kitu. Negi neaišku, kad Ukraina eilinį kartą pakilo prieš amžinąjį priešą, kuris pavogė jos vardą "Rusia", apmelavo jos istoriją, pavertė ją Rusijos "pakraščiu" - Ou-Kraina ir Malorosija - "Mažąja Rusija" (tuo, kuo šiandien paverčiama Lietuva) - ar veltui ukrainiečiai herojiškai priešinosi ištisais amžiais? Jie yra dalis Europos istorijos, bet ne Rusijos pakraštys. <...> Jie jaučiasi europiečiai <...>“

Anonymous rašė...

Labi teisingai parašė "Anonimiškas"
Ukraina visu pirma buvusi LDK teritorijos dalis. Ten viskas vyksta dėl visai kitokių priežasčių, nei yra skleidžiama. Paklausykite atsidarę youtobeje naktigone apie Ukraina ir sužinosite opozicine versija netik propagandine ir galėsite objektyviai spresti patys.

item