Seimas po svarstymo pritarė referendumui keisti Konstituciją

Seimas linkęs kartu su kitais metais gegužės 11 d. vyksiančiais Prezidento rinkimais paskelbti privalomąjį referendumą dėl Konstitucijos 9 i...

Seimas linkęs kartu su kitais metais gegužės 11 d. vyksiančiais Prezidento rinkimais paskelbti privalomąjį referendumą dėl Konstitucijos 9 ir 147 straipsnių pakeitimo – piliečių parašų, būtinų surengti referendumą, mažinimo.

Antradienį parlamentarai po svarstymo pritarė tai numatančiam nutarimo projektui. Už jį balsavo 49 Seimo nariai, 25 buvo prieš, susilaikė 13.

Nutarimo projekte, kurį pateikė Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis, siūloma pateikti referendumui Konstitucijos 9 ir 147 straipsnių pakeitimo įstatymo projekto tekstą: „Referendumas taip pat skelbiamas, jeigu jo reikalauja ne mažiau kaip 200 tūkstančių piliečių, turinčių rinkimų teisę“, „Sumanymą keisti ar papildyti Lietuvos Respublikos Konstituciją turi teisę pateikti Seimui ne mažesnė kaip 1/4 visų Seimo narių grupė arba ne mažiau kaip 200 tūkstančių Lietuvos Respublikos piliečių, turinčių rinkimų teisę.“

Seimas ketina skelbti referendumą, manydamas, kad „referendumui inicijuoti reikalingas 300 tūkstančių rinkimų teisę turinčių Lietuvos Respublikos piliečių parašų skaičius yra per didelis“.

Jeigu Seimas priimtų šį nutarimą, referendumas būtų rengiamas 2014 m. gegužės 11 d. kartu su Respublikos Prezidento rinkimais.

Susiję

Politika 380373589457618463

Rašyti komentarą

item