Teismas nubaudė už piketą Panevėžyje

Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėja Rita Bilevičienė nutarė 500 Lt bauda nubausti panevėžietę Ritą Jusienę už tai, kad organizavo 8 žm...

Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėja Rita Bilevičienė nutarė 500 Lt bauda nubausti panevėžietę Ritą Jusienę už tai, kad organizavo 8 žmonių piketą, kuriuo dalyviai išreiškė pasibaisėjimą valdžios aplaidumu, lėmusiu išprievartautos 17-metės žūtį, kai pusę valandos pagalbą telefonu 112 kvietusi mergina jos nesulaukė ir buvo gyva sudeginta automobilio bagažinėje.

Akcija, vykusi priešais Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastatą, tiesos.lt paskelbtame teismo nutarime aprašyta taip:

„Vienas vyriškis rankose laikė Lietuvos Respublikos valstybės vėliavą su gedulo ženklu, o ant šaligatvio dangos buvo uždegtos penkios žvakutės. Visi pikete dalyvavę asmenys buvo tvarkingai apsirengę, jokių šūkių ar kitokių veiksmų, įžeidžiančių ar žeminančių valstybės institucijas, nenaudojo”.

R. Jusienė, kaip rašoma policijos tarnybiniame pranešime, „paaiškino, kad visi susirinkę asmenys yra tiesiog aktyvūs piliečiai, kurie nori atkreipti visuomenės dėmesį, kad ne viskas teisėsaugos sistemoje yra gerai, jeigu įvyksta tokie dideli rezonansą visuomenėje sukeliantys įvykiai...” Be to, ji nurodė, kad piketui leidimas nereikalingas, nes jame dalyvauja mažiau nei 15 žmonių, minimalus 25 m atstumas nuo įėjimo į komisariato pastatą išlaikytas.

Skirdama R. Jusienei baudą, teisėja nurodė, kad pagal Susirinkimų įstatymo 6 str. 1 d. moteris turėjo informuoti apie piketą savivaldybės administracijos direktorių, tačiau to nepadarė.

Panevėžietės atsakomybę, kaip nurodyta teismo nutarime, „lengvina tai, kad prisipažino ir gailisi padariusi administracinės teisės pažeidimą”.

Šaltinis: www.ekspertai.eu


Susiję

Politika 4402173487491774232

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonymous rašė...

isigali totalitarizmas

item