Teismas nesvyruoja - dvikalbiai gatvių pavadinimai prieštarauja įstatymams

Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos atsisakymas pakeisti nelietuviškus gatvių pavadinimų užrašus yra nepagrįstas – valstybiniai t...

Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos atsisakymas pakeisti nelietuviškus gatvių pavadinimų užrašus yra nepagrįstas – valstybiniai teisės aktai aiškiai nustato, kad gatvių pavadinimų užrašai turi būti pateikiami tik valstybine kalba.

Taip galutinėje ir neskundžiamoje nutartyje paskelbė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT), Šalčininkų valdžiai nurodęs, kad rajone gatvių pavadinimai negalės būti nurodomi lenkų ir rusų kalbomis.
Jeigu šio reikalavimo savivaldybė nevykdys, jos atsakingiems darbuotojams gresia nuobaudos už teismo sprendimo nevykdymą.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą palikęs galioti LVAT nurodė, kad šioje byloje nėra nustatyta jokių išskirtinių aplinkybių, kurių pagrindu neturėtų būti taikomas precedentas, – jau anksčiau kitoje byloje buvo nuspręsta, kad gatvių pavadinimai turi būti rašomi tik lietuvių kalba.

Pakeisti gatvių pavadinimų lenteles reikalavo vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje. Su tokiu reikalavimu Šalčininkų rajono savivaldybė nesutiko ir teisinosi, kad gatvių pavadinimų lentelių pakabinimas esą yra seniūnų funkcija.

Šaltinis: www.ekspertai.eu


Susiję

Politika 6546863150233047335

Rašyti komentarą

item