Seimas nesvarstys galimybės rinkimų lapeliuose rašyti ir ne valstybine kalba

Seimas nusprendė pritarti Teisės ir teisėtvarkos komiteto išvadoms dėl teisės aktų pakeitimų atitikimo Konstitucijai ir nesvarstyti rinkimų ...

Seimas nusprendė pritarti Teisės ir teisėtvarkos komiteto išvadoms dėl teisės aktų pakeitimų atitikimo Konstitucijai ir nesvarstyti rinkimų įstatymų pataisų, kuriomis būtų leista rinkimų lapeliuose rašyti ir tautinių mažumų kalba.

Tokius projektus Seimui buvo pasiūliusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA).  Buvo siūloma įtvirtinti, kad per Seimo, Prezidento, Europos Parlamento, savivaldybių tarybų rinkimus ir referendumus apylinkėse, kur gyvena ne mažiau kaip 10 proc. tautinių mažumų gyventojų, kurie yra Lietuvos piliečiai, turėtų būti organizuotas papildomas biuletenių, kuriuose kartu su tekstu valstybine kalba yra vertimas į tautinės mažumos kalbą, spausdinimas.

Teisės ir teisėtvarkos komitetas preliminariai įvertino, kad šie pasiūlymai galimai prieštarauja Konstitucijos 14 straipsniui ir Konstitucinio Teismo jurisprudencijoje suformuotos doktrinos nuostatoms dėl valstybinės kalbos vartojimo oficialiuose dokumentuose – rinkimų ir referendumo biuleteniuose.

Šaltinis: www.alkas.lt

Susiję

Politika 4601046611036957820

Rašyti komentarą

item