Jaunimo sambūris „Pro Patria“ kviečia į signatarų paskaitą apie tautą ir žemę

Tauta susyja su tam tikru kraštu ne kitaip, kaip savo istorija, savo tame krašte pergyventu likimu. (Juozas Girnius) Artėjantį pirmadienį, s...

Tauta susyja su tam tikru kraštu ne kitaip, kaip savo istorija, savo tame krašte pergyventu likimu. (Juozas Girnius)

Artėjantį pirmadienį, spalio 21 dieną, 18 valandą Kaune rengiama vieša paskaita „Tauta ir žemė“, kurioje apie tautą ir jos kraštą siejantį ryšį bei praktines iš to kylančias pasekmes kalbės Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai rezistentas Algirdas Vaclovas Patackas ir ekonomistas Audrius Rudys.

Didėjant spaudimui integruotis į globalią rinką, gilėjant Europos integracijai ir kitų iššūkių valstybingumui akivaizdoje Lietuvos ateičiai neabejingiems žmonėms neišvengiamai kyla klausimų apie šalies raidos perspektyvas. Valstybingumas išlaikomas tik išsaugant modernios valstybės pamatus, o Tauta ir žemė – būtent tokie pamatai, nes modernią valstybę steigia tik tauta savo apsisprendimo teise, o tą padaryti galima tik istorinėse jos gyvenamose žemėse. 

Diskusijoje bus siekiama atsakyti į įvairius principinius ir šiandienos realijas atliepiančius klausimus. Kokia krašto reikšmė žmogui ir Tautai? Ar laisvo kapitalo judėjimo principui turėtų būti pajungta ir suverenios valstybės teritorija? Kas turi tai spręsti - valdžia ar Tauta? Kokiomis formomis šiandien dėl žemės susikerta tautų interesai? 

Paskaita vyks spalio 21 d. 18 val. Kauno įgulos karininkų ramovės Didžiojoje salėje, adresu A.Mickevičiaus g. 19, Kaune.


Susiję

Įžvalgos 6310154656925844589

Rašyti komentarą

item