Ispanijoje mokyklose reikalaujama gerbti „transgenderinių vaikų“ tapatybę

Andalūzijos (Ispanija) prokuratūra iškėlė bylą dvejoms religinėms ir vienai valstybinei mokykloms, kuriose mokytojai atsisakė patenkinti tėv...

Andalūzijos (Ispanija) prokuratūra iškėlė bylą dvejoms religinėms ir vienai valstybinei mokykloms, kuriose mokytojai atsisakė patenkinti tėvų prašymą „gerbti jų 6, 8 ir 9 metų vaikų transgenderinę tapatybę“. Tėvai reikalauja leisti, kad jų vaikai būtų mokomi ir galėtų rengtis pagal lyties, su kuria vaikas identifikuoja save, taisykles.

Departamento, atsakingo už smurto prieš moteris ir lyčių diskriminacijos reikalus, prokuroras tikisi, kad byla „teismo nepasieks ir abi pusės susitars".

Vienu atveju kalbama apie 6 metų berniuką - Malagos vyskupijos centro moksleivį. Institucijos vadovai atsisakė patenkinti motinos prašymą, kad jos sūnus mokyklos žurnaluose būtų žymimas moterišku vardu, dėvėtų sijoną, galėtų naudotis moterų tualetu ir laikytųsi visų nustatytų mergaitėms taisyklių. Motina reikalauja teismo „užtikrinti vaiko apsaugą", vadindama savo sūnų „dukra".

Kitais dviems atvejais bylos buvo sustabdytos, nes tėvai sutiko gydyti savo vaikus.

Šiais metais 12 šeimų Ispanijoje su panašiomis problemomis kreipėsi į „Andalūzijos transseksualų asociaciją“ ir kitas organizacijas, kurios nusiuntė peticijas į Sevilijos, Kadizo, Kordobos, Malagos ir kitas mokyklas. Ryšium su tuo, Andalūzijos švietimo inspekcija nusiuntė laišką mokykloms su rekomendacijomis dėl „transgenderinių“ vaikų. Siūloma į mokyklų dokumentaciją (klasės sąrašus, žurnalus, moksleivio bilietą) daryti įrašus atsižvelgiant į lytį, su kuria sieja save pats moksleivis, kreiptis į vaikų vardais, kurie yra nustatyti tėvų ir pačių vaikų, bei leisti jiems nešioti tos lyties, su kuria jie identifikuojasi, drabužius. Taip pat rekomenduojama suteikti vaikams galimybę pasirinktinai naudotis moterų ar vyrų tualetais.



Susiję

Pasaulis 7352140657290178000
item