Liūdna mokslo metų pradžia Punsko valsčiuj

Navinykų mokykla Lietinga ir liūdna buvo mokslo metų pradžia Punsko valsčiuje. Dėl gegužės 17 dienos valsčiaus tarybos sprendimo užda...

Navinykų mokykla
Lietinga ir liūdna buvo mokslo metų pradžia Punsko valsčiuje. Dėl gegužės 17 dienos valsčiaus tarybos sprendimo uždaryti dvi lietuviškas Navinykų ir Pristavonių mokyklas susiaurėjo švietimo tinklas. Liko lietuviška pagrindinė Vidugirių mokykla, dvikalbis Punsko vaikų darželis, dvikalbė pagrindinė mokykla ir gimnazija (Punsko Kovo 11-osios licėjus yra pavaldus Seinų apskrities valdžiai).

Rugsėjo 2 dieną mūsų portalo redakcija lankėsi Punsko Dariaus ir Girėno pagrindinėje mokykloje ir gimnazijoje, kur vyko mokslo metų pradžios šventė.

Apie renginį ir švietimo problemas Punsko valsčiuje pasakoja mokyklos direktorius Jonas Vydra ir Punsko valsčiaus viršaitis Vytautas Liškauskas.

„Netrukus gausime iš Lietuvos 400 tūkst. litų. Šios lėšos pateks į mūsų valsčiaus mokyklas, truputis į Seinų lietuvių „Žiburio“ mokyklą. Liepos mėnesį iš Lenkijos biudžeto gavome papildomai 150 tūkst. zlotų. Gauti pinigai leis mums naujai pažvelgti į švietimo padėtį mūsų valsčiuje“, – teigia viršaitis Vytautas Liškauskas.

Šiais mokslo metais Punsko mokykloje mokysis 328 mokiniai. Mokykloje pradės dirbti dvi naujos iš Navinykų mokyklos atėjusios mokytojos.

„Gavome iš Lietuvos švietimo ministerijos autobusiuką, kuriuo galėsime vežioti vaikus į mokyklą, ekskursijas bei sporto varžybas“, – sako Punsko Dariaus ir Girėno pagrindinės mokyklos ir gimnazijos direktorius Jonas Vydra.

Šaltinis: www.alkas.lt

Susiję

Užsienio politika 8980787222946725146

Rašyti komentarą

item