W. Waszczykowski. Vengrija yra demokratiška valstybė, turinti teisę atsakyti į kitų šalių užgauliojimus

Viktoro Orbano valdoma Vengrija yra demokratiška valstybė. Orbanas tautos mandatą įgijo skaidriai ir teisėtai,todėl jis turi pilną teisę ref...

Viktoro Orbano valdoma Vengrija yra demokratiška valstybė. Orbanas tautos mandatą įgijo skaidriai ir teisėtai,todėl jis turi pilną teisę reformuoti šalį – interviu portalui Fronda.pl teigė partijos Teisė ir Teisingumas (Prawo i Sprawiedliwość) atstovas Vitoldas Vaščinkovskis (Witold Waszczykowski).Toliau cituojamas pats Lenkijos parlamentaras.

Prieš kelias dienas turėjome Vengrijos atstovų vizitą. Jo metu vyko susitikimas su Parlamento užsienio reikalų komisija ir deja per susitikimą neišvengta kai kurių parlamentarų atvirai išreikšto nepasitenkinimo dėl padėties Vengrijoje. Toks mūsų parlamentarų kišimasis į kitos demokratinės valstybės vidaus reikalus yra nepateisinamas, ką  pasakiau jau per susitikimą.

Viktoro Orbano valdoma Vengrija yra demokratiška valstybė. Orbanas tautos mandatą įgijo skaidriai ir teisėtai, todėl jis turi pilną teisę reformuoti šalį. Kritika, kad Orbano politika neatitinka kažkokio Briuselio primetamo šablono neturi jokio pagrindo. Vengrai turi pilną teisę nepaklusti Briuseliui. Jie turi teisę laikytis griežtos pozicijos, jei taktiški išaiškinimai, kad kitos šalys neturi teisės veltis į vidaus politiką nueina per niek.

Mes (PiS) remiame Vengriją ir palaikome kontaktus su Viktoro Orbano partija. Be to, mūsų partijoje veikiančios arba su partija susijusios patriotinės grupės aktyviai bendradarbiauja su Vengrija. Vengrai yra užtikrinti, kad šis bendradarbiavimas yra patikimas ir jis nenutrūks. Tačiau manau, kad jie taip pat gali jausti paramos trūkumą iš Tusko valdomos vyriausybės. Nors reikia pripažinti, kad vyriausybė bent jau neparėmė Briuselio pozicijos, bet šios vyriausybės tyla stebint tokius ES valstybių veiksmus yra nepateisinama.

Šaltinis: www.fronda.pl


Susiję

Pasaulis 2774380449122913784

Rašyti komentarą

2 komentarai

Remigijus rašė...

Ar nemalonėtų propatria.lt redaktoriai man išversti kas yra "W. Waszczykowski"?

Pikc rašė...

"Toks mūsų parlamentarų kišimasis į kitos demokratinės valstybės vidaus reikalus yra nepateisinamas, ką pasakiau jau per susitikimą." - labai gražūs žodžiai. Būtų dar gražiau, jei lenkai tokį principą taikytų santykiuose su VISOMIS valstybėmis (įskaitant Lietuvą - nors čia ir mūsų pusei reiktų pagaliau pradėti formuotis "stuburą"). Beje, būtent PiS atstovas Senato vardu pateikė lenkų parlamentui įstatymo pataisas apie "lietuvių ir ukrainiečių nacionalizmo", kuris prilyginamas nacizmui, draudimą (https://plus.google.com/118198014712853689988/posts/1ECJLbpx5rr).

item