Trečiadienį Seime - vieši juvenalinės justicijos projektų klausymai

Trečiadienį, 14 valandą, Seimo III rūmų Konferencijų salėje vyks vieši socialinės apsaugos ir darbo komiteto klausymai vaiko teisių apsaugos...

Trečiadienį, 14 valandą, Seimo III rūmų Konferencijų salėje vyks vieši socialinės apsaugos ir darbo komiteto klausymai vaiko teisių apsaugos įstatymų tema. Darbotvarkėje numatyta aptarti Onos Valiukevičius ir Rimantės Šalaševičiūtės siūlymus, kuriais įtvirtinama išplėstinė smurto prieš vaikus samprata ir numatoma nauja vaikų paėmimo iš šeimos ir atidavimo globai tvarka. Viešumoje šios pataisos geriau žinomos kaip juvenalinė justicija. Visi neabejingi piliečiai kviečiami pagal galimybes sudalyvauti šiuose klausymuose ir užduoti klausimus projektų autorėms. 



Plačiau (iš Seimo darbotvarkės):

2013-06-19 14:00 val. Konferencijų salė, III r. 2a.

KLAUSYMAI dėl:
- Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo 2, 10, 49, 56 ir 57 straipsnių pakeitimo įstatymo projekto Nr. XIIP-317 (teikia O. Valiukevičiūtė).
- Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo 24, 56 straipsnių pakeitimo ir papildymo ir Įstatymo papildymo 471 ir 561straipsniais įstatymo projekto Nr. XIIP-321 (teikia R. Šalaševičiūtė).
- Civilinio kodekso 3.172, 3.176, 3.182, 3.183, 3.210, 3.212, 3.241, 3.250, 3.254, 3.257, 3.262, 3.264, 3.269 straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymo projekto Nr. XIIP-322 (teikia R. Šalaševičiūtė).
- Civilinio proceso kodekso 407 straipsnio pakeitimo įstatymo projekto Nr. XIIP-323 (teikia R. Šalaševičiūtė).

Su projektais, į paiešką įvedus jų numerius (pvz., XIIP-317) galima susipažinti paspaudus nuorodą pasiekiamoje duomenų bazėje.

Asmeninius leidimus į Seimą galima gauti paskambinus į Seimo priėmimo skyrių telefonu (8 5) 239 6060. Ateinant su savimi būtina turėti pasą arba asmens tapatybės kortelę, įeiti pro III rūmus (įėjimas nuo M.Mažvydo bibliotekos pusės).


Susiję

Įvykiai ir renginiai 7521091444971018572

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonymous rašė...

auklėjimas gali būti dvejopas: savanoriškas, ir priverstinis. vaikai, kurie LT neturi balsavimo teisės, negali legaliai išreikšti savo sutikimo/noro auklėtis pagal kažkieno klišę. šeimoje ši klišė yra tėvas, šeimos galva, diržo nešiotojas, o globos namuose tai yra soc darbuotojai. IR VISUR AUKLĖJIMAS YRA PRIEVARTINIS. apsaugoti vaiką nuo šios prievartos - tai debilumo mokykla. kai kalba pasisuka apie pareigas, darbelius ir savarankiškumą - tai pasirodo kad vaikui reikia tik saldainių ir žaidimų (geriausia - jei kompiutery). ar tai ir siūlysit, globos namai? o jei ir toliau prievartausit, tai koks skirtumas: šeimoj ar internate???? šeimoj dar yra toks šalutinis reiškinys kaip meilė, rūpestis, investavimas. o internate kam to reikia? svetimas yra svetimas: humanoidas. mėšlo gabalas. o gal - sekso vergė?..

Anonymous rašė...

Stai ir lenda yla is maiso. Isplestine smurto pries vaikus SAMPRATA- taip iseina isplestinis VAIKU TEISIU ATSTOVU smurtas pries vaikus. Toliau - numatoma NAUJA vaiku PAEMIMO is seimos ir ATIDAVIMO globai tvarka. Klausymas, kodel ta vaika plesti is seimos, jeigu ar tevas ar motina smurtauja? Tai gal reiketu ne vaikus paimineti, juk tai toks streso ivarymas vaikui gali atsiliepti psichikai visam gyvenimui. Ir koks gi pasitikejimas zmogumi bus tam vaikui, kai visi aplinkiniai tik ir smurtaus pries ji? Manes niekas neitikins, kad tai nebus smurtas pries vaika, kai neatsiklause jo nuomones suknisti specialistai su policija ji tems is gimtu namu pries jo valia. O taip juk ir bus. Ar ne geriau smurtautoja is seimos paimti. Turiu pvz.is pazistamu. Labai puikiai dirba apylinkes darbuotojai Jonavos raj. Zeimiu m. Yra tokia seima, kur smurtavo tevas pries zmona ir pries vaikus. Seniunija labai greitai rado iseiti. Moteris issiskyre,seniunija moteri iskele i kita buta, o tevas buvo priverstas palikti buta. Vyresnioji dukte pilnamete pasiliko tame kambarelyje. O tevui uzdrausta persekioti buvusia zmona ir vaikus. Vyras nematomos akies stebimas ir bijo eiti i ta puse,kur buvusioji gyvena vien tik ejimas prie jos naujos gyvenamos vietos kvepia kalejimu, nes buve smurtavimai nepanaikinti kabo jam virs galvos kaip Damoklio kardas. Vaikai paliko su mama. Ir nereikejo plesti vaiku is seimos.

Anonymous rašė...

Cia sudaroma terpe, kad atimti is normaliu seimu vaikus ir atiduoti i geju ar leizbieciu seimas....iki ko dasigyvenom.....idomu o kaip spres klausima kai vaikai smurtauja pries mokytojus....tai tada ka is ko atimines...toks ispudis susidaro, kad musu seneliai , tevai, tiek mes buvom netaip auklejemi ir visi esam baisiai pikti ant tevu nes gaudavom i kaili...kazi kaip aukletos tos dvi sio istatymo sumanytojos?

Anonymous rašė...

Jeigu šitos pataisos būtu priimtos, tai neigiamai paliestu VISUS Lietuvos gyventojus

"Apginsime šeimą - išsaugosime Lietuvą" įrašas be pradžios :(http://www.ustream.tv/recorded/34437293

Prašome dėmesingai peržiūrėti pataisas, kurias spręs birželio 19 d. 14 val.
SOCIALINIŲ REIKALŲ IR DARBO KOMITETAS
Jeigu jus nesutinkate, parašykite laišką arba paskambinkite visiems komiteto nariams (kontaktai yra čia http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_show?p_r=8886&p_k=1), savo apygardos Seimo nariui, ir pasidalinkite šią informaciją su draugais.
Šiek tiek informacijos apie pataisas:
http://www.aina.lt/komentarai/1481/
http://www.nsta.lt/index.php/pozicija/67-del-vaiko-teisiu-apsaugos-pagrindu-istatymo-projekto-nr-xiip-317-ir-nr-xiip-321
http://juvenalinejusticija.lt/dokumentai/Vaiko_teisiu_apsaugos_pagrindu_istatymo_pakeitimo_projektu_analyze_20130501.pdf

Laiško tekstas (bet gali būti ir kitoks):

Aš, vardas pavardė, Lietuvos Respublikos pilietis, susipažinęs su pasiūlymais, Prieštarauju žemiau nurodytiems įstatymų pakeitimams . Labai prašau juos atmesti:

Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo 2, 10, 49, 56 ir 57 straipsnių pakeitimo įstatymo projekto Nr. XIIP-317 (teikia O. Valiukevičiūtė).
Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo 24, 56 straipsnių pakeitimo ir papildymo ir Įstatymo papildymo 471 ir 561 straipsniais įstatymo projekto Nr. XIIP-321 (teikia R. Šalaševičiūtė).
Civilinio kodekso 3.172, 3.176, 3.182, 3.183, 3.210, 3.212, 3.241, 3.250, 3.254, 3.257, 3.262, 3.264, 3.269 straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymo projekto Nr. XIIP-322 (teikia R. Šalaševičiūtė).
Civilinio proceso kodekso 407 straipsnio pakeitimo įstatymo projekto Nr. XIIP-323 (teikia R. Šalaševičiūtė).

Atleiskite, jeigu manote, kad trukdome Jūsų darbui, bet šitos pataisos palies visų mūsų gyvenimą.

mama rašė...

Mes ko gero dar nesuprantame, kokios tokių įstatymų pasekmės...aš irgi nesupratau, nes nemaniau, kad vaikai paimami tokiai drastiškais būdais. Maniau, kad tai tik kalbos. Ką tik...penktadienį iš vienos lietuvių šeimos Anglijoje buvo paimti du vaikai. Tėvai nuvežė vaikus i mokyklą, ir ...mokykloje ant berniuko kūno buvo pastebėta diržo žymė. Vaikus paėme vaikų teisių atstovai, tėtį (kadangi jis buvo tas auklėtojas diržu)uždarė į areštinę.Po poros dienų tėvams buvo pranešta, kad vaikai yra kitoje šeimoje. Ir taip bus 35 dienas. Po to bus sprendžiama, ar jie atgaus vaikus. Niekaip nesuprantu, kaip toje situacijoje diržas yra didesnė blogybė nei vaikų atėmimas iš tėvų. Vaikai maži...Mažoji 6 metukų. Su vyru auginome 4 berniukus. Tam, kad būtų tvarka ir pagarba tokioje kompanijoje tikrai ne kartą tėčiui teko panaudoti rykštę. Šiandiena vyriausiam 19. Užaugo geras žmogus. Ramiai šiandiena išleidžiame į gyvenimą, nes palaidos balos smegeninėje tikrai nėra. Tai ką išgirdome šiandiena apie šeimą Anglijoje buvome šokiruoti. Ar kam rūpi ką išgyvena tie vaikai? Koks skausmas didesnis, ar tas sekundinis skausmas kūne, sukeltas rykštės, ar tas - 35 siaubo dienas mažo vaiko širdutėje, kai jis yra atplėšiamas nuo brangiausių žmonių...Nejaugi tai nėra daug didesnis smurtas????Ar kas pasvėrė tų vaikų jautrumą. Kiek žinau tie abu vaikai labai prisirišę prie mamos. Aš bandžiau įsivaizduoti savo vaikus. Manau vienam tai būtų tolygu mirčiai arba išprotėjimui. Kas gali pasverti, kokias pasekmes tai turės tų vaikų tolimesniame vystymęsi....Tas visas burbulas apie vaikų teises toks šlykštus. Tėvams reikia pagalbos,supratimo, mokymo, kaip teisingai auklėti vaikus,o ne tokių įstatymų.

item