Švedija toliau sėkmingai kovoja už lyčių lygybę

Artimiausiu metu vienas Švedijos politikas bandys įtikinti aplinkinius, kodėl reikia palaikyti įstatymą kuriuo vyrai būtų verčiami šlapintis...


Artimiausiu metu vienas Švedijos politikas bandys įtikinti aplinkinius, kodėl reikia palaikyti įstatymą kuriuo vyrai būtų verčiami šlapintis atsisėdę. Jo teigimu, šio įstatymo tikslas - pagerinti higieną, sustiprinti vyrų ir moterų lygybę, bei kovoti prieš prostatos vėžį.

Vigo Hansenas, matyt, rado būdą kaip išvengti dalies šeimyninių barnių. Šis Švedijos kairiųjų politikas viename iš šalies rajonų gins nevienareikšmiškai vertinamą naująjį įstatymą, pagal kurį vyrai turėtų šlapintis tik atsisėdę.

Södermanlando rajono tarybai šis juokingas pasiūlymas buvo įteiktas beveik prieš dešimt mėnesių - 2012 m. liepos 12 d. Jo deklaruojama nauda remiasi higienos (nors tai dar reiktų įrodyt) bei vyrų ir moterų lygybės aspektais. Šios naujos tvarkos šalininkai teigia, kad būtų daugiau švaros viešuosiuose tualetuose. Taip pat tai sumažintų barnių skaičių porų santykiuose...

Išgirdę pastarąjį argumentą, Vigo Hanseno politiniai priešininkai pašėlo primindami, kad tokių dalykų neįmanoma sukontroliuoti, bei pašiepdami šią tvarką pasiūlė įvesti privalomą "sutuoktinio įskundimą", kad moterys galėtų įskųsti "nusikaltusius" vyrus...

Ši privaloma nauja tvarka, kaip teigia jos siūlytojai, sustiprintų vyrų ir moterų lygybę. Šita tema Švedijoje yra "šventa karvė", o įgyvendinus reformą, vyrai ir moterys atsidurtų "tame pačiame lygyje". Švedija yra „čempionė“ lygybės tarp vyrų ir moterų srityje. Pavyzdžiui, vaikų darželiuose pedagogai skatina vaikus atsisakyti visų stereotipų savo kalboje ir žaidimuose. O nuo praėjusių metų žodyne atsirado naujas žodis "hen" - neutralus įvardis, skirtas išvengti tokių įvardžių kaip „jis“ ir „ji“ vartojimo.

Šalia higienos, kitas stebinantis Vigo Hanseno argumentas yra tas, kad privertus vyrus šlapintis atsisėdus, taip bus kovojama su prostatos vėžiu. Tiesa, kairiųjų politikas nepateikia jokių mokslinių tyrimų kurie pagristų šitą jo teiginį, o daugybė šalies medikų spaudoje suabejojo ir pasipiktino tokiais teiginiais.

Paskutinis ryškus politiko argumentas yra tas, kad šlapinimasis atsisėdus ilgina ir gerina seksualinį gyvenimą. Nors politikas niekaip nepagrindžia šito argumento, pastarasis gali paskatinti kai kuriuos vyrus palaikyti naująją tvarką.

Parengta pagal lefigaro.fr

Šaltinis: www.patriotai.lt

Susiję

Pasaulis 4576446011683155284

Rašyti komentarą

1 komentaras

Algimantas L. rašė...

Konfucijus sakė: "geriau sėdėti, negu stovėti, geriau gulėti, negu sėdėti". Todėl švedams, švedėms ir tieks švedams, kurie nežino kurios jie lyties, siūlau įsiklausyti į Konfucijaus išmintį ir šlapintis atsigulus. Jei to daryti nemoka, gali pasimokyti pas Lietuvos girtuoklius, jie šį būdą senai naudoja ir gerai įvaldę. Nors, manau, ir švedai, pakeliui iš Suomijos, dažnai naudoja šį būdą.

item