Protestuotojai prieš homoseksualų vedybas vėl žygiavo gatvėmis

Iš visos Prancūzijos susirinkę homoseksualų vedybų ir įsivaikinimo įstatymo kritikai sekmadienį vėl žygiavo Paryžiaus gatvėmis. Daugelio dal...

Iš visos Prancūzijos susirinkę homoseksualų vedybų ir įsivaikinimo įstatymo kritikai sekmadienį vėl žygiavo Paryžiaus gatvėmis. Daugelio dalyvių teigimu, tokie protestai tęsis tol, kol kairiųjų dominuojamas parlamentas atšauks minėtą įstatymą ir vėl sės prie derybų stalo.

Homoseksualų vedybas bei galimybę įsivaikinti Prancūzijos parlamentas legalizavo prieš mėnesį po intensyvių ginčų šalyje. Tai buvo vienas iš retų socialistų vyriausybės pažadų, kuriuos prieš ateidami į valdžią kairieji buvo davę savo rinkėjams.

Turint galvoje ekonominės politikos nesėkmes, homoseksualų vedybos kairiesiems tapo įrankiu įrodyti, kad jie vis dėlto sugeba įgyvendinti tai, ką pažada. Tačiau, nors sprendimą parėmė ir šalies prezidentas, jau mėnesį Prancūzijoje viena po kitos vyksta vedybų įstatymą prašančios atšaukti demonstracijos.

Sekmadienį Paryžiuje demonstracija buvo itin didelė. Išsigandusi, kad prie jos prisijungs dešinieji radikalai, Paryžiaus valdžia sutelkė net 5000 policininkų pajėgas. Vis dėlto išpuolių nebūta, o protestuojantys teigia eisiantys gatvėmis tol, kol parlamentas persigalvos.

„Vien dėl to, kad įstatymas priimtas, turėtume tylėti? Vien dėl to, kad jis priimtas, turėtume nebekalbėti apie šeimą šioje šalyje? Vien dėl to, kad įstatymas priimtas, nebegalime išreikšti įsitikinimų, kokias vertybes turime perduoti savo vaikams? Aš taip nemanau“, – sako buvęs švietimo ministras Laurentas Wauquiezas.

„Visa tai ne dėl gėjų vedybų atšaukimo, o dėl įstatymo perrašymo. Ten esama temų, kuriomis norėtume diskutuoti iš naujo, kaip pavyzdžiui, pagalbinė reprodukcinė technologija, surogatinė motinystė, civilinė sąjunga. Kai kas kalba, kad turėtume šiuo klausimu rengti referendumą. Visa tai turime iš naujo ramiai aptarti prie stalo“, – teigia Liaudies judėjimo sąjungos atstovas Jean-Francois Cope.

Nors sekmadienio „Journal de Dimanche“ paskelbtoje apklausoje teigiama, kad apie 75 proc. prancūzų mano, jog homoseksualų vedyboms besipriešinantys protestai turėtų baigtis, Paryžiaus gatvėse žygiuojančių žmonių skaičius pabaigos nerodo. Panaši, tik mažesnė, 10 000 dalyvių solidarumo su prancūzais demonstracija už tradicinę šeimą sekmadienį vyko ir Lenkijoje.

Šaltinis: www.lrt.lt

Susiję

Pasaulis 4954377851153158863

Rašyti komentarą

item