Nuspręsta: Prancūzijoje tuoksis ir gėjai

Prancūzijos parlamento žemieji rūmai, Nacionalinė Asamblėja, antradienį patvirtino įstatymo projektą, kuriuo legalizuojamos gėjų santuokos b...


Prancūzijos parlamento žemieji rūmai, Nacionalinė Asamblėja, antradienį patvirtino įstatymo projektą, kuriuo legalizuojamos gėjų santuokos bei leidžiama jiems įsivaikinti. Sprendimas priimtas nepaisant kelis mėnesius nesiliovusių visuomenės protestų. An­truo­ju ir ga­lu­ti­niu svars­ty­mu įsta­ty­mui pri­ta­rė 331 de­pu­ta­tas prieš 225.
"Po 136 va­lan­das ir 46 mi­nu­tes tru­ku­sių de­ba­tų par­la­men­tas pri­ta­rė įsta­ty­mui, lei­džian­čiam tos pa­čios ly­ties po­roms tuo­ktis", - pra­ne­šė Asamb­lė­jos pir­mi­nin­kas so­cia­lis­tas Clau­de'as Bar­to­lo­ne.
Tei­sin­gu­mo mi­nis­trė Chris­tia­ne Tau­bi­ra pa­svei­ki­no to­kį spren­di­mą ir pa­va­di­no jį "is­to­ri­ne aki­mir­ka" Pra­ncū­zi­jos is­to­ri­jo­je.
"Jis su­tei­kia nau­jas tei­ses, tvir­tai sto­ja prieš dis­kri­mi­na­vi­mą ir įro­do, kad mū­sų ša­lis ger­bia san­tuo­kos ins­ti­tu­tą", - sa­ko­ma jos par­eiš­ki­me po bal­sa­vi­mo.
"Šis įsta­ty­mas... apš­vie­čia dau­ge­lio mū­sų pi­lie­čių, ne­tu­rė­ju­sių šių tei­sių, ho­ri­zon­tus", - pri­dū­rė C.Tau­bi­ra.
Įsta­ty­mas, ku­riuo gė­jų ir les­bie­čių po­roms taip pat bus leis­ta įsi­vai­kin­ti, įsta­ty­mu taps tik pa­si­ra­šy­tas pre­zi­den­to Fran­cois Hol­lan­de'o; be to jį dar ga­li­ma aps­kųs­ti Kons­ti­tu­ci­nei Ta­ry­bai.
Ne­tru­kus po bal­sa­vi­mo de­ši­nių­jų par­ti­jų par­la­men­ta­rai par­eiš­kė jau pa­tei­kę tei­si­nį pro­tes­tą šiai Ta­ry­bai.
Pri­reiks bent mė­ne­sio, kad Ta­ry­ba pri­im­tų ko­kį nors spren­di­mą, tad šio įsta­ty­mo prieš­inin­kai ti­ki­si dar pa­spaus­ti F.Hol­lan­de'ą, ku­ris lig šiol pri­ta­rė įsta­ty­mui, kad at­si­sa­ky­tų jį pa­si­ra­šy­ti.
Taip yra bu­vę anks­čiau. Bu­vęs pre­zi­den­tas Jac­ques'as Chi­ra­cas 2006-ai­siais, su­si­dū­ręs su vi­suo­me­nės prieš­iš­ku­mu, ati­dė­jo į ša­lį ne­po­pu­lia­rų užim­tu­mo įsta­ty­mą.
Tačiau šįkart visi ženklai rodo, kad F. Hollande'as šiuo klausimu laikysis savo - nepaisydamas to, kad jo populiarumas smarkiai sumažėjo ir dabar yra vienas mažiausių, kokį tik yra matę Prancūzijos prezidentai.
Opozicinei partijai UMP pavyko gėjų santuokų klausimą paversti nepasitenkinimo vyriausybe akcentu. Vyriausybė taip pat buvo kritikuojama dėl keblios ekonominės padėties ir neseniai atsistatydinusio F. Hollande'o biudžeto ministro, kuris kaltinamas mokestiniu sukčiavimu.
Socialistų lyderis vargiai galėjo numatyti nepritarimo mastą dėl reformos, kuriai, kaip atrodė iš pradžių, pritaria aiški dauguma prancūzų rinkėjų.
Neseniai atliktos apklausos rodė, kad kampanija, kurioje iš pradžių pagrindinį vaidmenį vaidino Katalikų Bažnyčia, taip pakeitė nuomones, kad dabar rinkėjai yra pasidaliję į apylyges stovyklas ir dėl gėjų santuokų, ir dėl tokių porų teisių įsivaikinti.
Debatai pastarosiomis savaitėmis darėsi vis piktesni. Socialistai kaltino UMP šiuo klausimu susidėjus su kraštutinių dešiniųjų Nacionaliniu frontu (FN).

Susiję

Pasaulis 3294767931821493362

Rašyti komentarą

2 komentarai

Viktoras rašė...

Tepadeda jiems Dievas. Ir mums.

Anonymous rašė...

Tai bent! Iteisinta "trecioji lytis"????

item