Tomas Baranauskas. Premjero patarėjas A.Bielskis kursto provokaciją Kovo 11-osios proga

Vilniaus merui Artūrui Zuokui pareiškus, kad jis, nepaisydamas galiojančių įstatymų, neleis tautiniam jaunimui rengti Kovo 11-osios eisenos ...


Vilniaus merui Artūrui Zuokui pareiškus, kad jis, nepaisydamas galiojančių įstatymų, neleis tautiniam jaunimui rengti Kovo 11-osios eisenos Vilniaus senamiestyje, Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga (LTJS) ir Lietuvių tautinis centras (LTC) atsisakė organizuoti tradicinę Kovo 11-osios eiseną. Tačiau LTJS pirmininko Juliaus Pankos teigimu, jo žiniomis, patriotiškai nusiteikę žmonės tarp 15-16 val. rinksis Katedros aikštėje ir 16 val. pajudės stichiška, neorganizuota eisena.

Į Lietuvos piliečių ketinimus švęsti Kovo 11-ąją pasivaikščiojimu Vilniaus gatvėse netruko sureaguoti Lietuvos Respublikos ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus patarėjas švietimo klausimais ir ultrakairiųjų radikalų grupuotės „Naujoji kairė 95 lyderis“ Andrius Bielskis. Nelegalios grupuotės „Antifa Lietuva“ Veidaknygės puslapyje jis paskelbė pasiūlymą imtis jėgos prieš Kovo 11-ąją švenčiančius žmones. „Policija jų nestabdys, esu beveik įsitikinęs. Jei ne, tuomet įvyks tokios pačios eitynės kaip ir praeitais, etc. metais. Manau, kad Antifa turėtų stovėti ir užtverti Gedimino prospektą, o tuomet policija privalėtų ginti Antifą, o ne nacius“, – provokacijos planą dėsto premjero patarėjas.

A. Bielskio teigimu, J. Pankos informacija apie jaunimo norą šventinę dieną išeiti su vėliavomis į gatves „yra tiesiog teisinis išsisukinėjimas: aš žygiuosiu vienas, ką kiti darys, ne mano reikalas, taigi nei LTJS, nei LTC nėra/nebus atsakinga“. Premjero patarėjas taip pat siūlo „kreiptis i Savivaldybę raštu, kad ši užtikrintų tvarką ir neleistų nesankcionuotoms eitynėms vykti Gedo prospektu“.

Pastaruoju metu nelegali organizacija „Antifa Lietuva“ pagarsėjo Lietuvos valstybės simbolių išniekinimo akcijomis. Tame pačiame puslapyje, kuriame A. Bielskis paliko savo patarimus, matosi plakatas su perbrauktais Gediminaičių stulpais ir nuoroda į pornografinį video siužetą, kuriame nuogas „menininkas“ plėšo Lietuvos vėliavą. Pats A. Bielskis pernai yra dalyvavęs Lietuvos himno parodijos dainavimo akcijoje.

Šaltinis: www.alkas.lt

Susiję

Aktualijos 1763695457800099380

Rašyti komentarą

1 komentaras

Linas Stankevičius rašė...

Turbūt šįkart tautiniam jaunimui labai svarbu parodyti, kad turi ne tik tvirtą stuburą, bet ir daug išminties (nepasiduoti provokacijoms, etc.).
Taip pat ir formą gal galima rasti, prie kurios prikibti būtų sunku. Alke matau pasiūlymą: Kovo 11-osios Kelias per Gedimino prospektą

item