Tolerantiško jaunimo asociacija prašo iškelti bylą Kovo 11-osios eitynių organizatoriams

Šiandien Tolerantiško jaunimo asociacija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, Vilniaus vyriausiąjį policijos komisariatą dėl asociacijos nuomo...


Šiandien Tolerantiško jaunimo asociacija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, Vilniaus vyriausiąjį policijos komisariatą dėl asociacijos nuomone padarytų administracinių ir baudžiamųjų nusižengimų.

Prašyme teigiama, jog nepaisant to, kad Kovo 11-osios patriotinių eitynių organizatoriai negavo iš Vilniaus m. savivaldybės suderinimo dokumento apie organizuojamą susirinkimą bei nepaisant neigiamo teismo sprendimo, fizinių ir juridinių asmenų pagalba buvo viešai raginama rinktis į eitynes.

Asociacijos nuomone, organizatoriai neva surengė nesankcionuotas eitynes, kurios viršijo LR Susirinkimų įstatyme numatytą maksimalų 15 dalyvių skaičių ir tokiu būdu nustatyta tvarka gali būti traukiami baudžiamojon ir administracinėn atsakomybėn dėl teismo sprendimo nepaisymo.

„Pritariame nuostatai, kad visi piliečiai, jei jie nenusižengia įstatymams, privalo turėti teisę į taikius susirinkimus. Tačiau „Kovo 11-osios patriotinių eitynių“ organizatoriai įrodė, kad jiems nei įstatymai, nei teismo sprendimai nė motais. Dar didesnį nerimą kelia tai, kad net už Europos Parlamento paramą rengiamoje laidoje „mES Europa“ vietoje žmogaus teisių tematikos liaupsinamos Lietuvos narystei Europos Sąjungoje prieštaraujančių organizacijų surengtos nesankcionuotos eitynės. Todėl mes privalome informuoti visuomenę, kad tokia praktika Lietuvos valstybėje negali būti toleruotina, tai pakerta demokratinės valstybės principus“ – teigia asociacijos valdybos pirmininkas Artūras Rudomanskis.

„Propatria.lt“ primena, kad neseniai Kovo 11-osios patriotines eitynes viešai pasmerkė ir valdančioji  socialdemokratų partija, pareiškusi, kad smerkia „ultranacionalizmo ir demokratijos procesų pažeidimo apraiškas“. Šią partijos poziciją tuomet žiniasklaidai išplatino Jolanta Bielskienė, ministro pirmininko visuomeninio patarėjo bei radikalios kairės judėjimo „Naujoji kairė 95“ steigėjo Andriaus Bielskio žmona. A. Bielskis Kovo 11-osios išvakarėse socialinime tinkle Facebook įkurtos neokomunistinę ideologiją išpažįstančios organziacijos "Antifa" grupės narius atvirai ragino užtverti tautiškai susivokiusių piliečių eisenai kelią.

Parengtą pagal BNS informaciją.

Susiję

Aktualijos 8639049234759531761

Rašyti komentarą

4 komentarai

iš gatvės rašė...

Keista, kairiosios ideologijos atstovai ragina bausti išėjusius į gatvę ir protestavusius "Už Lietuvą, prieš valdžią". Bet patys tai į gatvę nė nosies nebuvo iškišę...
O galėtų ir jie protesto formas išbandyti, nors kokį kairuolišką ekonominį reikalavimą iškelti.

Kritikas Pikčiurna rašė...

Tolerantiškieji jaunuoliai, Jūs visiškai nenuoseklūs! Jokie teismai, kreipimaisi ir laiškai taip neįtikina, kaip sėkmingas asmeninis pavyzdys. Parodykite savo toleranciją savo asmeninėse namų valdose ir pakvieskite tai padaryti mūsų išrinktąją atstovaujamąją valdžią - nugriaukite tvoras ir stebėjimo kameras apie savo asmenines valdas bei valdžios rezidencijas Turniškėse bei kitur, atidarykite duris bei langus visiems praeiviams ypač vargstantiems benamiams ir narkomanams ir kitokiems "neformalams". Tegul Jūsų namai tampa visada ir visiems atviri, privačios valdos tetampa pereinamais kiemais. Ir čia dar ne riba, tegul Jūsų vaikai ir sutuoktiniai tampa prieinami kiekvienam. Visų šalių valkatos, vienykitės tolerantiškai!
Kai pamatysime laimingus Jūsų veidus, kaip ant mielių augantį Jūsų turtą, grožyje skendinčias Jūsų sodybas, tai neabejotinai įtikins mus, nesusipratusius "nacionalistus", paversti pereinamu kiemu ir mūsų Tėvynę-Lietuvą. Reikia gi padėti kaimyninių valstybių alkanai kariuomenei, ypač suvaržytoms kitų valstybių valdžių ambicijoms išplėsti savo valdomas žemes, viso pasaulio alkaniesiems ir persekiojamiesiems...
Lietuvos tolerancija viską atlaikys!

Anonymous rašė...

„Pritariame nuostatai, kad visi piliečiai, jei jie nenusižengia įstatymams, privalo turėti teisę į taikius susirinkimus."

koks skirtumas pritariate ar ne jūsų nuomonė absoliutus 0 , beje užmiršote paminėti , kad Konstitucijoje dar parašyta:

"36 straipsnis
Negalima drausti ar trukdyti piliečiams rinktis be ginklo į taikius susirinkimus.
Ši teisė negali būti ribojama kitaip, kaip tik įstatymu ir tik tada, kai reikia apsaugoti valstybės ar visuomenės saugumą, viešąją tvarką, žmonių sveikatą ar dorovę arba kitų asmenų teises ir laisves."
Eitynių metu nebuvo pažeista viešoji tvarka , nesikėsinta į žmonių sveikatą ir dorovę , kitų asmenų laisves ir teises ir nieko negrėsė valstybės ir žmonių saugumui , taigi nusišvilpti į savivaldybės ar administracinio teismo spendimą. (nesankcionuotas eitynes, kurios viršijo LR Susirinkimų įstatyme numatytą maksimalų 15 dalyvių skaičių). LR Susirinkimų įstatymas turi lygiuotis į Konstituciją (...negali būti ribojama kitaip, kaip tik įstatymu ir tik tada...),taigi jei nenusižegta nei vienam reikalavimui tai nėra ir nusižengimo.

Anonymous rašė...

Tolerantiško jaunimo asociacija, su savo nuomone slėpkis po lapais. Atsirado mat Zuoko gudručiai. Mes savo Tėvynėje ir niekas neturi teisės minėti savo šventės, nes jeigu nebūtų Kovo 11-osios, tai nebūtų ir jūsų.

item