Briuselis uždraudė Kalėdinę eglutę

Briuselio valdininkai praėjusį trečiadienį uždraudė Kalėdinę eglutę, besirūpindami, kad Briuselyje gyvenantiems musulmonų imigrantams ji...


Briuselio valdininkai praėjusį trečiadienį uždraudė Kalėdinę eglutę, besirūpindami, kad Briuselyje gyvenantiems musulmonų imigrantams ji nepasirodytų „įžeidi“.

Vietoj tradicinės Kalėdų eglutės ir prakartėlės Briuselio centre esančioje Didžiojoje Aikštėje bus pastatytas „elektroninis žiemos medis“, rašo „Brussels News“.

Elektroninė skulptūra bus 25 metrų aukščio, sudaryta iš televizijos ekranų, rašo „Brussels Expat“: „Dieną bus galima užlipti į jos viršų, iš kur atsivers miesto panorama, o sutemus skulptūra pavirs šviesos ir garso reginiu, kuris bus kartojamas kas dešimt minučių.“

Miesto tarybos narė Bjanka Debets (Debaets) mano, kad šviesos skulptūra tapo „ne vietoje įvykusio ginčo“ dėl religinių skrupulų išdava. Jos nuomonę patvirtinai tai, kad skulptūra niekaip nebus susieta su Kalėdomis.

„Aš įtariu, kad sąsaja su krikščionybe buvo lemiamas faktorius atsisakant Kalėdinės eglutės“, – Bjanka sakė žurnalistams. – Daugeliui ne krikščionių Kalėdinė eglutė yra įžeidžianti“.

Musulmonai sudaro ženklią daugelio Belgijos miestų gyventojų dalį. 2008 metų apklausa parodė, kad musulmonai sudaro 25,5% Briuselio gyventojų, 3,9% Flandrijos ir 4,0% Valonijos gyventojų.

Du  musulmonai išrinkti į Briuselio miesto tarybą praėjusį mėnesį paragino Belgiją paversti islamo valstybe, kurioje galiotų šariato teisė, kaip jau buvo skelbta anksčiau.

„Ar istorinis miestas, toks kaip Briuselis, turėtų būti jautrus tradicijoms? Ar daugiareliginis miestas, toks kaip Briuselis, neturėtų palikti vietos kiekvienos filosofijos individualybei?“ – klausia Debaets.

Kiti miesto valdininkai neigia, kad šis pokytis buvo padarytas stengiantis įsiteikti musulmonams ar kitoms grupėms. Briuselio mero Tylemano (Thielemans) atstovas spaudai Nikolia Dasonvilis (Dassonville) pasakė, kad prakartėlė išliks Didžiojoje Aikštėje.

Elektorinę skulptūrą pasiūlė pastatyti sponsoriai, elektros kompanija „Electrabel“, teigia Dasonvilis.

Parengta pagal The Right Perspective. Vertė Tomas Bikelis

Šaltinis: www.patriotai.lt

Susiję

Pažangos ideologija 5720580052273649931

Rašyti komentarą

item