Kviečiame į Kovo 11 diskusiją: „Koks patriotiškumas reikalingasLietuvai?“

Šiais metais Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena, kaip įprasta, bus pažymėta valstybės vadovų kalbomis, džiaugsmingais koncertais bei ž...

Šiais metais Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena, kaip įprasta, bus pažymėta valstybės vadovų kalbomis, džiaugsmingais koncertais bei žygiais . Tačiau vargu ar tokia šventinių renginių gausa užgoš ir paslėps Lietuvos valstybę ir Tautą apėmusią akivaizdžią krizę.

Kovo 11 neleidžia užmiršti paprastos tiesos - daugiau nei pieš du dešimtmečius Nepriklausomybė nebūtų atkurta, jeigu nebūtų atsiradę patriotiškai mąstančių ir veikiančių žmonių, pavertusių Tautos laisvės svajonę tikrove.

Ši tiesa verčia klausti – ar šiandien skambiai reklamuojamos šventės bent kiek atspindi sunkiai iškovotos Nepriklausomybės turinį, tikslą ir prasmę?

Akivaizdu, kad Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos linksmai švęsti šokiais, dainomis ir žygiais neužtenka. Tačiau ši diena yra puiki proga susiburti Lietuvos ateičiai neabejingiems piliečiams ir pabandyti kartu iš naujo ieškoti to, kas mus vienija ir paverčia Lietuva.

Šiuometinės Kovo 11-osios proga kviečiame į diskusiją „Koks patriotiškumas reikalingas Lietuvai?“.

Diskusija vyks 2012 m. kovo 11 d., 14.30 val. Rašytojų klubo salėje (K. Sirvydo g. 6, Vilnius).

Diskusijoje dalyvaus patriotiško jaunimo sambūrio PRO PATRIA bei Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės nariai.

Diskusiją organizuoja: patriotiško jaunimo sambūris PRO PATRIA.

Susiję

Įvykiai ir renginiai 464108919360350170

Rašyti komentarą

item