Nacionalinis susivienijimas dėl galimos korupcijos Vilniaus savivaldybėje kreipėsi į STT

Politinė partija Nacionalinis susivienijimas kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) su prašymu atlikti tyrimą ir įvertinti, ar nėra gal...

Politinė partija Nacionalinis susivienijimas kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) su prašymu atlikti tyrimą ir įvertinti, ar nėra galimų korupcinio pobūdžio veikų Vilniaus miesto vicemero Valdo Benkunsko bei advokatų kontoros „Wint law firm“ veiksmuose. 

Prašymu reaguojama į DELFI portale paskelbtą informaciją, jog būtent viceministro V. Benkunsko ir jo partiečio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo A. Bužinsko kuruojamos savivaldybės administracijos veiklos ir jai pavaldžių įstaigų ar institucijų skelbtus viešuosius pirkimus nuolatos laimi ta pati advokatų kontora – „Wint law firm“, kurioje dirba V. Benkunsko sūnėnas M. Benkunskas. Akcentuojama, kad M. Benkunskas taip pat yra TS-LKD narys, su šia partija dalyvavo Vilniaus savivaldybės tarybos rinkimuose, o V. Benkunskas nėra deklaravęs privačių interesų su savo sūnėnu ir jo darboviete. 

Atsižvelgiant į Baudžiamojo kodekso 225 str. 1 d., 226 str. 1 d. ir 230 str. 4 ir 5 d. įtvirtintą reglamentavimą, STT prašoma įvertinti dvejopus galimus sutarimus: ar nebuvo M. Benkunskas įdarbintas mainais už laimimus viešuosius pirkimus V. Benkunskui pavaldžių įstaigų viešuosiuose konkursuose ir ar nebuvo pasinaudota M. Benkunsko giminystės ryšiais, siekiant paveikti V. Benkunską, kad kad šis teisėtai ar neteisėtai sudarytų sąlygas advokatų kontorai „Wint law firm“ laimėti viešųjų pirkimų konkursus jo kuruojamose srityse.




Susiję

Nacionalinis susivienijimas 5431202061988158133

Rašyti komentarą

item