Jurga Karčiauskaitė-Lago. Ispanija - pavyzdys kaip nedaryti!

Antonio Vidal nuotrauka  Šiandien kažkokia moteris, gyvenanti Katalonijoje, DELFI parašė, jog Lietuva ten kažkaip blogiau už ispanus pa...

Antonio Vidal nuotrauka 
Šiandien kažkokia moteris, gyvenanti Katalonijoje, DELFI parašė, jog Lietuva ten kažkaip blogiau už ispanus pasiruošė Coronai. Tai yra absoliutus melas.

Šalis, tapusi pasaulyje antra pagal mirčių nuo šio viruso skaičių, neturėtų mokyti, kaip reikia tvarkytis.

O Ispanija yra antroji valstybė pasaulyje pagal mirčių nuo COVID skaičių pralenkusi Kiniją.

Mirtys:

7 503 Italija
3 647 Ispanija
3 293 Kinija

Ispanai gali lipti sienomis, aiškindami, kaip griežtai jie šiandien prižiūri karantiną, bet faktai patys kalba... progresyvių leftistukų valdoma šalis yra ne tik kad nepasiruošusi - jiems tiesiog žmonės visada buvo dzin. Iš principo - ten, kur valdo leftistai ir raudonieji - yra užprogramuota nesėkmė. Ir skaičių tikslių iš ten nesužinosim!

Jau kovo 8-ąją per visus galus buvo raginama žmones eiti į gatves, burtis į masinius feministinius mitingus. Ispanijos komunistų aukščiausios galvos varė žmones į lauką, o jau po 4 val. ... uždarė mokyklas, nes pavojinga.

Mirtys jau buvo įsibėgėjusios, masiškai krito žmonės ligoninėse, bet tūkstančiai bobų Madride ir Barselonoje pasklido su plakatais, kad „mačizmas žudo labiau, nei Corona”. Valdantieji visus ragino prie jų prisijungti! Po savaitės visos gulėjo paslikos su liežuviais ant peties, įskaitant ministres. Corona išplito akimirksniu, nebetilpo kūnai morguose ir imta guldyti Ledo arenoje Madride.

Tuo tarpu Ispanijos feministės ir valdantieji iškėlė viešą galingą problemą - lygios galimybės. Pasirodo, nevalia visų įvardinti „lavonais”, nes visgi pusė yra „lavonės”. Diskriminacija pagal lytį.

Corona diskriminuoja ir pagal amžių - čia yra puiki galimybė kokiai nevyriausybinei organizacijai prasukti ES projektą ta tema.

Taip ir tvarkomasi.

Ispanija negali būti pavyzdžiu. Nebent, kaip nereikia daryti. Nebent - kad perspėtų kitas šalis. Išpūstas valdiškas jos aparatas veikia, kaip ES ar TSRS biurokratai - nerangiai ir lėtai. Taip, kaip būdinga komunistinėms valstybėms - imituojant darbą, vagiant priemones, slepiant informaciją. Aš stebiuosi LT sveikatos ministro viešais pasisakymais, nes Ispanijos valdžia tvarkosi už uždarų durų.

Leftistai valdžioje visuomet buvo „refugees welcome” – kviečiantis priimti tiek „pabėgėlių“, kad šalies sveikatos ir socialinė sistema virto parodija. Jau taikos metu ji nebepavilko naštos, bet vykdė ES pabėgėlių kvotas ir Barselonos merė jais itin džiaugėsi. Tad ką kalbėti apie karantino sąlygas? Kai policijai sunkiausios zonos ir karantino platintojai tampa į didelius getus susibūrę „architektai ir inžinieriai”, nepaisantys nei karantino, nei taisyklių… Gyvenantys savo ritmu savo atskiruose pasauliuose, kur net policininkui įžengti nėra saugu.

Taip, šiandien čia imtasi griežtos rankos politikos, kaip moka visos raudonos šalys, tik klausimas, ar ji padeda, nes, kaip rašiau, dirbama „pro šalį”: politikams toliau vagiant, kombinuojant ir sukant. Ir skaičiai, kurie pateikiami pasauliui, yra neteisingi - ligos paplitimas kur kas didesnis. Reikia turėti „didelį ir naglą snukį”, kaip sako patys ispanai, kad rodytum feminisčių ir genderių raudonos ideologijos prispaustą Ispaniją pavyzdžiu!

Ai, dar kažkokia nupezusi biologė visam pasauliui pareiškė, kad Ronaldo, Mesis ir visi „milijonus uždirbantys futbolininkai” yra Ispanijos gėda, nes medicinoje uždirbama mažiau. Tik priminsiu - gėda yra pavydėti ir būti raudonu, o tai biologei kaip tik išmušė jos žvaigždžių valanda – proga išrasti vaistus nuo Coronos! Tapti biochemijos Ronaldo!

Pasirodys, kad „ji neturi laiko”. Vadinasi, ne kiekvienas gali būti Picasso ar Ronaldo.

Tik sakau, kad žiūrint iš šono, Lietuva gerai tvarkosi. Klysta, bet tvarkosi ir greitai reaguoja į klaidas.



Susiję

Pasaulis 3656860455190085819
item