Patriotinis jaunimas kviečia į šventinį Vasario 16-osios liepsnų maršą!

2019 m. vasario 16-ąją jau antrus metus iš eilės patriotiškai nusiteikęs jaunimas iš sambūrių „Pro Patria“ ir „Kryptis” organizuoja žygį ...

2019 m. vasario 16-ąją jau antrus metus iš eilės patriotiškai nusiteikęs jaunimas iš sambūrių „Pro Patria“ ir „Kryptis” organizuoja žygį su deglais reikšmingiausiai Lietuvos laisvės datai paminėti. Renginys prasidės Vasario 16 dieną, 18 valandą, nuo Vilniaus Aušros Vartų. Socialiniame tinkle Facebook sukurtas įvykio puslapis, kuriame gali registruotis ir draugus pakviesti planuojantieji dalyvauti šventiniame žygyje.

„Prieš 101-erius metus, 1918 m. vasario 16-ąją, sukurta moderni tautinė Lietuvos valstybė, kuri nuo pat gyvavimo pradžios buvo priversta nepaliaujamai kovoti už savo nepriklausomybę, o ją sukūrusi lietuvių tauta – ginti savo teisę laisvai gyventi iš protėvių paveldėtoje žemėje. Būtent todėl šios datos minėjimas simbolizuoja ne tik tautinės valstybės pradžią, bet ir visų jos laisvę gynusių ir dėl jos pasiaukojusių piliečių atminimą“, - skelbia renginio organizatoriai.

„Šį kartą laisvės šventė bus ypatingos reikšmės. Šią Vasario 16-ąją bus minimas 70-asis Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio (LLKS) deklaracijos jubiliejus. Šios deklaracijos signatarai, lietuvių partizaninio pasipriešinimo vadai, tuomet pasiuntė pasauliui ir ateities kartoms aiškią žinią – iš pasaulio politinio žemėlapio pavergėjų ištrintos Lietuvos valstybės idėja tebėra gyva, ji niekada nemirs laisvę susigrąžinti trokštančios ir dėl jos krauju plūstančios šalies patriotų protuose iš širdyse. Deklaracija buvo tarsi amžinoji ugnis, nenustojusi degti net tamsiausią tautai valandą. Ji simbolizavo ir liudijo Lietuvos valstybės tęstinumą ir valią atgimti“, - akcentuojama kvietime.

„Visų pirma, tai bus šventinė eisena, skirta įprasminti tautos laisvę ir jos gynėjų atminimą. Šią eiseną organizuoja jokioms partijoms nepriklausantis patriotiškai nusiteikęs jaunimas, norintis šventiška tautine dvasia dalintis su miestiečiais ir miesto svečiais. Todėl eisenoje, nepriklausomai nuo politinių pažiūrų, kviečiami dalyvauti visi tautos laisvę mylintys bičiuliai“, - pabrėžia organizatoriai.

Kvietime pabrėžiama, kad pastarieji mėnesiai Lietuvos vidaus politikoje buvo itin įtempti ir nusėti įvairiais skandalais bei itin intensyviomis rietenomis tarp skirtingų grupių, tačiau ši eisena nėra skirta protestui prieš Seimą, partijas ar valdžią apskritai.

„Visų pirmą tai yra šventinė eisena. Jos tikslas kaip tik ir turėtų būti atsiribojus nuo kasdienių politinių batalijų ir susivienijus paminėti tautos laisvės prasmę, prisiminti ir atiduoti pagarbą jos gynėjams, ypač prieš 70 metų partizanų paskelbtą nepriklausomybės deklaraciją. Yra laikas protestams ir yra laikas šventėms. Manome, kad ne tik protestai, bet ir tinkamas valstybei reikšmingų datų įprasminimas gali prisidėti prie teigiamų pokyčių šalyje. Juk visi geri politiniai darbai prasideda nuo suvokimo, kokios valstybės dalimi esi, iš kur esi kilęs, ir kokia tavo tautos egzistencijos prasmė“, - komentuoja vienas organizatorių Jurgis Kudlinskas.


Susiję

Įvykiai 4027836090591722267
item