Seimas pareiškė, kad okupuotose Ukrainos srityse organizuoti „rinkimai“ yra neteisėti

Seimas pareiškė, kad 2018 m. lapkričio 11 d. Luhanske ir Donecke okupacinės jėgos suorganizuoti „rinkimai“ yra neteisėti, nedemokratiniai...

Seimas pareiškė, kad 2018 m. lapkričio 11 d. Luhanske ir Donecke okupacinės jėgos suorganizuoti „rinkimai“ yra neteisėti, nedemokratiniai ir nebus pripažinti, ir paragino Rusijos Federaciją laikytis tarptautinių normų ir įsipareigojimų, nutraukti karinę ir hibridinę agresiją prieš Ukrainą bei prieš jos teritorinį vientisumą ir įgyvendinti Minsko susitarimus.

Sveikindamas ES ir JAV išreikštą griežtą reakciją į šiuos „rinkimus“ ir jų nepripažinimą, Lietuvos seimas pakvietė ne tik pratęsti ES sankcijas, bet ir toliau jas stiprinti bei plėsti, įtraukiant asmenis ir organizacijas, kurie prisidėjo prie šių „rinkimų“ organizavimo, finansavimo, juose kandidatavo ir siekia okupacinės valdžios įtvirtinimo.

Seimas pabrėžė, kad vadinamųjų separatistų organizuoti „rinkimai“ okupuotuose Luhansko ir Donecko sričių teritorijose demonstruoja Rusijos, kuri yra okupacinė jėga šiose teritorijose, savivalę, grubiai pažeidžia Ukrainos teritorinį vientisumą, Ukrainos Konstituciją bei įstatymus ir Minsko susitarimus.

Priimtame dokumente pabrėžiama, kad Lietuva tvirtai ir nuosekliai remia Ukrainos teritorinį vientisumą ir euroatlantinės integracijos kryptį, griežtai smerkia Rusijos agresiją prieš Ukrainą ir niekada nepripažins neteisėtos Krymo aneksijos.

Už tai numatančią Seimo rezoliuciją (projektas Nr. XIIIP-2900(2) vienbalsiai balsavo 109 Seimo nariai.

Šiuo metu Seimo rūmuose vyksta trišalės Asamblėjos sesija, kurioje dalyvauja ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininkas Andrijus Parubijus.

Susiję

Užsienio politika 7212796618469284341
item