Prancūzijos vidaus reikalų ministras: islamas – „laimės“ ir „meilės“ religija

Naujai paskirtas Prancūzijos vidaus reikalų ministras Cristophe' as Castaneris mano, kad islamas prilygintinas katalikybei ir pabrėži...

Naujai paskirtas Prancūzijos vidaus reikalų ministras Cristophe' as Castaneris mano, kad islamas prilygintinas katalikybei ir pabrėžia, kad islamas yra „laimės“ ir „meilės“ religija.

C. Castaneris vidaus reikalų ministru tapo spalio 16-ąją, po to, kai spalio pradžioje, nepaisant viešo šalies prezidento E. Macrono veto, iš ministro posto atsistatydino Gerardas Collombas. 

Vienu pagrindinių Prancūzijos prezidento politinių ramsčių vyriausybėje laikytas G. Collombas pasitraukė pabrėždamas, kad situacija šalies priemiesčiuose nekontroliuojama. Jis taip pat neslėpė matantis artėjančio didelio pilietinio konflikto galimybę, teigdamas, jog „šiandien mes gyvename šalia vienas kito ir aš visada sakiau, kad bijau, jog rytoj mes turėsime gyventi veidas į veidą“.

Panašu, kad naujasis vidaus reikalų ministras Cristophe' as Castaneris į esamą Prancūzijos padėtį žvelgia kitaip. Šalies, kurioje per pastaruosius metus įvyko ne vienas islamistinio terorizmo išpuolis, naujasis ministras mano, kad Islamo valstybė su islamu nesusijusi, o pats islamas yra kritikuojamas visiškai nepagrįstai.

„Mes turime baigti kalbėti apie Islamo valstybę, jie išduoda religiją, kuriai dedasi tarnaujantys“, – aiškino už Prancūzijos policijos ir žvalgybos darbą atsakingas ministras.

Duodamas interviu RTL radijui, naujasis ministras atsisakė svarstyti galimybę įvesti draudimą dėvėti hidžabą ir musulmonų dėvimus apdangalus prilygino katalikų dėvėtiems apdangalams. „Prieš kurį laiką, kai Prancūzijoje mūsų mamos dėvėjo veido apdangalus, katalikiškus apdangalus, mes net neklausinėjome, kodėl jos taip daro“, – aiškino C. Castaneris.

Galiausiai, kitame interviu televizijai naujasis Prancūzijos vidaus reikalų ministras islamui prilygino ir pačią katalikybę: „Kai kurie islamo vardu elgiasi nepriimtinai. Bet tai niekaip nesusiję su islamo relgija, kuri yra laimės, meilės religija, taip, kaip ir katalikų religija“.

Parengta pagal užsienio spaudos informaciją.

Susiję

Pažangos ideologija 8189440753073982086
item