Vilniaus savivaldybės privilegijos Lietuvos gėjų lygai

Per šiandien vykusią Daugiavaikių šeimų asociacijos organizuojamą „MES už ŠEIMĄ” eiseną tuo pačiu metu ir toje pačioje vietoje savo rengi...

Per šiandien vykusią Daugiavaikių šeimų asociacijos organizuojamą „MES už ŠEIMĄ” eiseną tuo pačiu metu ir toje pačioje vietoje savo renginį organizuoti nutarė ir „Vaivorykštės dienas” švenčianti Lietuvos gėjų lyga (LGL). 

LGL teigimu: „Asociacija LGL, norėdama atkreipti dėmesį į teisinius, socialinius ir kultūrinius iššūkius, su kuriais susiduria LGBT asmenys Lietuvoje, kviečia išskleisti 30 metrų ilgio vaivorykštės spalvų vėliavą prie pagrindinių keturių Lietuvos Respublikos valdžios institucijų – Seimo, Vyriausybės, Prezidentūros ir Katedros.” 

Dalinamės Daugiavaikų šeimų asociacijos vadovės Jurgitos Pocienės komentaru:

„Iš tikrųjų tai buvo akibrokštas. Iš pradžių, vakar, sugadino nuotaiką. Bet viskas sklandžiai įvyko. Mes ėjom sau, o jie per labai didelį atstumą ėjo iš paskos. Čia galima daug kaip tai traktuoti.

Savivaldybėje, kuomet patvirtinamas leidimas, jei toje vietoje kažkas yra gavęs leidimą vykdyti kažkokį renginį, tai kiti žmonės, kurie nori toje pačioje vietoje vykdyti savo renginį, turi derinti su tais, kurie leidimą jau gavo.

Lietuvos gėjų lyga praktiškai leidimą gavo mėnesiu vėliau negu mes ir jiems nieko su mumis derinti nereikėjo. Aš apie visa tai sužinojau tik vakar vėlai vakare. 

Savivaldybė jiems leidimą davė ignoruodami teisinę būtinybę jų leidimo išdavimą derinti su mumis. Žinant tai, kad mūsų savivaldybėje sprendžia liberalai, galima teigti, kad visgi šis veiksmas vertintinas kaip tendencingas.

Leidimas Lietuvos gėjų lygai išduotas tą pačią dieną, tuo pačiu laiku ir toje pačioje vietoje – gegužės 19 diena, 12 valanda, Nepriklausomybės aikštė. Mes 12-ą renkamės ir jie 12-ą renkasi.

Kaip vertinti šį savivaldybės žingsnį? Ar tai noras sukiršinti?”

Savo ruožtu Vilniaus miesto tarybos narys Markas Adamas Haroldas, socialiniuose tinkluose komentuodamas susidariusią situaciją, teigė (kalba netaisyta): „Pfff Miesto meras džiaugiasi kad vyksta tokių LGBT ir žmogaus teisės renginių mūsų amžinai tolerantiškame Gedimino mieste. Neišduoti leidimą prieštarautų Konstituciją. Strasbure tikrai jie laimėtų. Labai paprastas klausimas.”

Susiję

Šeimos politika 8080188394969875892
item