Lenkija: migrantų priėmimas yra blogiau nei ES sankcijos

Migrantų priėmimas padarytų daugiau žalos Lenkijai nei Europos Sąjungos (ES) sankcijos. Taip pareiškė Lenkijos vidaus reikalų ministras M...

Migrantų priėmimas padarytų daugiau žalos Lenkijai nei Europos Sąjungos (ES) sankcijos. Taip pareiškė Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Blaszczakas po to, kai Briuselis perspėjo šalį dėl atsisakymo priimti prieglobsčio prašytojus pagal nustatytų kvotų programą.

Reaguodamas į ES pareiškimą, jog Lenkija ir Vengrija privalo priimti migrantus iki birželio arba susilauks sankcijų, ministras pareiškė, kad tokia migrantų perskirtymo sistema kelia „pavojų Lenkijos ir lenkų saugumui“.

M. Blaszczako teigimu, ES reikalavimo, kad Lenkija priimtų daugiau nei 6000 migrantų, vykdymas būtų kur kas blogiau nei Briuselio sankcijos, nes dabartinė imigracijos politika Vakarų Europoje sukūrė terorizmo grėsmę.

„Atsiminkite, kad dabartinės didžiulės musulmonų bendruomenės Vakarų Europos šalyse išaugo nuo pradžioje pakankamai mažų skaičių. [...] Savo kolegoms Vakarų Europoje sakau, jog migrantų perskirstymo strategija tik suaktyvina nelegalią migraciją, nes būsimi migrantai girdi, jog žmonėms, atvykusiems į Europą, suteikiamas prieglobstis kitose ES šalyse nei Italija ir Graikija“.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pasaulis 5739216697424504891
item