Paulius Stonis. Kūdikių organai ant prekystalių

Panašu, kad Planuotos tėvystės organizaciją (PTO) ištikęs prekybos kūdikių dalimis skandalas tęsis iki pat JAV prezidento rinkimų.  JAV ž...

Panašu, kad Planuotos tėvystės organizaciją (PTO) ištikęs prekybos kūdikių dalimis skandalas tęsis iki pat JAV prezidento rinkimų.  JAV žiniasklaida jau beveik mėnuo mirga straipsniais ir komentarais apie internete paviešintus  slapta nufilmuotus vaizdo įrašus, kuriuose viena iš PTO vadovių viešai aptarinėja organizacijos naudojamą dalinio gimimo aborto procedūrą, kuri padeda išsaugoti nepažeistas kūdikio kūno dalis, o vėliau jas parduoti.

Iki šiol internete vienas po kito viešinami vaizdo įrašai nepalieka abejingų ir vis labiau audrina JAV piliečius. 2014-2015 metais šiuos įrašus slapta padarė du nevyriausybinės organizacijos „Medicininės pažangos centras“ (angl. Center for Medical Progress) darbuotojai, apsimetę potencialiais žmogaus audinių pirkėjais iš biotechnologijų kompanijos. Įrašuose užfiksuoti pokalbiai su PTO medicininių paslaugų vyresniąja direktore Debora Nukatola (Deborah Nucatola), su kuria aptariamos galimybės moksliniams tyrimams įsigyti po atlikto aborto išsaugotas kūdikių dalis. . Po šių įrašų paviešinimo PTO sulaukė kaltinimų dėl JAV įstatymų, draudžiančių bet kokią prekybą žmogaus kūno dalimis ar audiniais, pažeidimų. Skaičiuojama, kad Planuotos tėvystės organizacijos metinis biudžetas siekia 1,3 milijardo JAV dolerių. 45 proc. šio biudžeto sudaro JAV vyriausybės dotacijos.

Visą straipsnį skaitykite čia.

Susiję

Šeimos politika 4683512418291540112

Rašyti komentarą

item