Europos Parlamente svarstytas Estrelos įstatymo projektas

2013 10 22 Europos parlamentarai svarstė portugalų europarlamentarės Editos Estrelos pateiktą rezoliuciją dėl „Lytinės ir reprodukcinės svei...

2013 10 22 Europos parlamentarai svarstė portugalų europarlamentarės Editos Estrelos pateiktą rezoliuciją dėl „Lytinės ir reprodukcinės sveikatos bei teisių“. Rezoliucija nebuvo priimta ir sugrąžinta tobulinti į Moterų teisių ir lyčių lygybės komitetą.

2013  11   26    Europarlamentarai vėl balsavo UŽ šią rezoliuciją, jos pakartotinai nesvarstę, nors Parlamento procedūriniai reikalavimai numato, jog komitetui grąžinta rezoliucija turi būti persvarstyta.


Į plenarinę sesiją rezoliucija grįš jau šių metų gruodžio 10 dieną.

Sutinkame, kad svarbu tinkamu metu ir tinkamais žodžiais kalbėti vaikams apie seksualumą. Tačiau nerimą kelią minėtoje rezoliucijoje pateiktos gairės, ką priklausomai nuo amžiaus vaikas turėtų žinoti apie savo seksualumą ir kas yra skatinama. Dokumente esančioje matricoje (nuo 38 psl.) siūloma informuoti 0-4 metų vaikus „kokį džiaugsmą ir malonumą suteikia savo kūno lietimas, masturbacija ankstyvoje vaikystėje“. Mūsų supratimu, šiame projekte siūloma 0 – 4 metų amžiaus vaikus skatinti masturbuotis.

Deja, už šį projektą balsavo V. Blinkevičiūtė, J.V. Paleckis ir L. Donskis. Kiti susilaikė arba balsavo prieš. Susimąstykime, ko mums ir mūsų vaikams linki išrinktieji parlamentarai?

Kviečiame jus KUO SKUBIAU rašyti mūsų Europos parlamentarams ir raginti nebalsuoti už šį dokumentą. Laiko turime nedaug.

Europos parlamentarų kontaktai:

Juozas Imbrasas: [email protected]

Vytautas Landsbergis: [email protected]

Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė: [email protected]

Rolandas Paksas: [email protected]

Justas Vincas Paleckis: [email protected]

Algirdas Saudargas: [email protected]

Laima Liucija Andrikienė: [email protected]

Zigmantas Balčytis: [email protected]

Vilija Blinkevičiūtė: [email protected]

Leonidas Donskis: [email protected]


Angliška dokumento versija: WHO_BZgA_Standards (1)



Susiję

Pasaulis 1938692832910815411

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonymous rašė...

visai jau nupušo

item