Algimantas Rusteika. Déjà vu

Pamenat – koks nors komunistinis veikėjas kokia nors proga rėžia kalbą kokiai nors auditorijai apie komunizmo pergalę ar apie kapitalizmo...

Pamenat – koks nors komunistinis veikėjas kokia nors proga rėžia kalbą kokiai nors auditorijai apie komunizmo pergalę ar apie kapitalizmo atgyvenas. Ir jis pats žino, kad pliurpia nesąmones, ir auditorija tą žino, ir jis žino, kad jie žino, ir jie žino, kad jis žino, kad jie žino, bet visi vaidina, kad viskas gerai, Nes Taip Reikia.

Sistema griuvo ne dėl ideologijos, bet jos virtimas pajuokos objektu, kai visi nuo kiemsargio iki valstybės vadų netiki tuo, kas sakoma, – buvo mums geriausias gilios krizės simptomas. Dar mokykloje, kai buvom visiški vaikėzai, būdavo juokingos pastangos užkamšyti skyles ir netikėjimą vis aršesne ir bukesne propaganda, begaliniais vardinimais, kaip dabar geriau negu seniau, kokie baisūs kapitalistai supa ir kaip tuoj mus užpuls.

Sistemos skirtingos, bet ideologiniai krizės simptomai panašūs. Ar kas Europoje rimtai tebetiki multikultūralizmu, pabėgėlių integracijos galimybe, politkorektiškumais, islamo taikingumu, būtinybe jiems atverti visas sienas ir išmokėti visas įmanomas pašalpas ir kitomis socialistinėmis nesąmonėmis, kurias seniai paneigė pats gyvenimas? Tačiau jie vis tebeatrajoja tas pačias atrūgas, nes Taip Reikia.

Atrodo, kad žurnalistai rašydami vis pasitikslina su savo vidine Šakaliene – Ar Ne Per Daug Aš Čia, O Gal Kam Nepatiks? O jau iš LRT tai vien naujakalbe – Taip Kaip Reikia. Jei kas ir yra blogas, tai tie, kurie mato ES problemas, o ne šventosios karvės, jas sukėlę ir ne politkorektiškumo šventraštis.
Deja, bet kartais smarkiai apima déjà vu.


Susiję

Politika 5178400112131470919

Rašyti komentarą

7 komentarai

Anonimiškas rašė...

Trumpai ir taikliai. Pritariu.

Anonimiškas rašė...

Puikus pastebėjimas, panašiai kaip seniau, ,,Karalius nuogas bet pasakyti niekas negali nes taip reikia'', tik vaikas mato nes jis mato taip kaip mato ir sako tą ką mato.

Anonimiškas rašė...

Tep!

ale, rašė...


Ale gi yra taip negerai, ir yra nepriklausimai nuo to, kad mes gal net beveik ir visi matome, jog yra negerai. Kad situacija keistųsi į gerąją pusę, nepakanka to, nepakanka net ir to, kad aš (bet kuris vienas atskiras - "aš") žinau, į ką šią negerą situaciją būtų reikalinga pakeisti. Matyt, vežimas iš vietos pajudėtų nebent tada, jei kažkas pradėtų burti jau galinčius veikti ir atskirai savarankiškai patį procesą taip, kaip tas procesas ir tegali vystytis objektyviai, o ne asmeninės naudos ar - slapto intereso po "kaip visi" grimasa - vedamas. Ne, ne kaltintojus visų, kad visi kiti blogai elgiasi, o gebančius priversti save daryti gerai, nepriklausomai nuo to, kaip daro visi. - Ne tas pats yra: įvertinti blogą kažkieno veikimo rezultatą - jau įvykusį faktą, ir numatyti, kaip dera pačiam veikti, kad perspektyvoje rezultatas gautųsi geras.

Ir kaip gi situacija galėjo pagerėti vien nuo to, kad visus pergudraudamas tėvelis, laukiančiųjų "šviesaus rytojaus" keikimą prieš juos buvusių buržujų, iškeitė į laisvę sau laukti "demokratijos" vien tik keikiant jau prieš jį buvusius komunistus, kurie keikė prieš juos buvusius buržujus..?

Anonimiškas rašė...

joo,tai,kad PRITARIA multikultui.Štai neseniai liberalų aušrinamarina(tie irgi tokią turi) pasakė,kad GALIME IR 20 TŪKSTANČIŲ "pabėgėlių"priimti.Bet įdomiausia,kad viena politologė(pamiršau pavardę),pasakė esą nėra ko skubėti,nes žmonės tam nelabai pritartų ir todėl,pirma reikia su žmonėmis padirbėti.Taip,kad nusiteikime,kad su mumis bus "dirbama"...O autoriui dėkui.

Anonimiškas rašė...

Iš tiesų deja vu. Kaip ir NERENKAMA Europos Komisija primena politbiurą...

Pikc rašė...

Negali būti! Kairiųjų radikalų šutvė, kuri vadovaujasi neomarksistine ideologija, iškilmingai lanko komunistų kapus (Spinelli atvejis) ir taip pat iškilmingai pasižada siekti tų komunistų idealų įgyvendinimo primena sovietinį politbiurą? Nesąmonė! Nes jeigu taip būtų - negi mūsų didžiai dešinieji beigi mirtini sovietų priešai liberalai ir "konservatoriai" mūru už juos stotų? :)

item