Už atsisakymą kepti vestuvinį tortą lesbiečių „santuokos“ ceremonijai - 135 tūkst. dolerių bauda

JAV Oregono valstijos administracinio teismo teisėjas Alanas McCulloughas pasiūlė, kad kepėjai, kurie atsisakė iškepti tortą tos pačios ...


JAV Oregono valstijos administracinio teismo teisėjas Alanas McCulloughas pasiūlė, kad kepėjai, kurie atsisakė iškepti tortą tos pačios lyties „santuokos“ ceremonijai, turėtų būti nubausti 135 tūkst. JAV dolerių bauda.

Aaaronas ir Melissa Kleinai, Greshamo miestelyje esančios tortų kepyklėlės „Sweet Cakes by Melissa“ savininkai, sako, jog tokia bauda gali priversti jų septynių asmenų šeimą bankrutuoti.

Viskas prasidėjo, kai 2013 m. sausį Aaronas atsisakė iškepti vestuvinį tortą Rachelei Cryer po to, kai sužinojo, kad jos vestuvėse bus „dvi nuotakos“.

Aaronas ir jo žmona Melissa abu yra krikščionys, todėl tiki, kad santuoka yra vyro ir moters sąjunga.

Rachelė ir jos partnerė (dabar jau „sutuoktinė“) Laurel Bowman-Cryer pateikė skundą Oregono darbo ir industrijos biurui, teigdamos, jog kepykla pažeidė įstatymą, draudžiantį diskriminaciją dėl asmens seksualinės orientacijos.

2015 m. sausį po atlikto tyrimo biuras paskelbė, kad Kleinsai yra kalti pažeidę šį įstatymą, tačiau jie jau 2013 m. rugsėjį buvo priversti uždaryti savo kepyklą po viešojoje erdvėje prasidėjusio masinio jų smerkimo.

Tam, kad pasiektų 135 tūkst. JAV dolerių baudą, Rachelė ir Laurel sugalvojo ilgą sąrašą esą dėl Kleinsų kaltės patirtų fiznių, emocinių ir psichinių nuoskaudų, už kurias turėtų sumokėti kaltininkai.

Tik keli šių esą sukeltų sugalvotų simptomų pavyzdžiai: „pasitikėjimo praradimas“, „abejonės“, „sutrikęs miegas“, „jautėsi psichiškai išprievartauta, purvina ir susigėdusi“, „pakilęs kraujo spaudimas“, „apetito praradimas“, „migreniniai galvos skausmai“, „šokas“, „svorio priaugimas“.

Teisėjo rekomenduotas baudos dydis dar bus apsvarstytas valstijos Darbo komisaro Brado Avakiano, kurio galioje yra patvirtinti arba pakoreguoti baudos dydį, nustatant galutinį nuosprendį.



Susiję

Pažangos ideologija 6020449506460711946

Rašyti komentarą

3 komentarai

Unknown rašė...

Na dabar galima amierikietišką svajonę pervadinti į homo svajonę... Beje kaip JAV anksčiau buvusioje vienai iš religingiausių šalių dabar ginama diskriminacija religijos pagrindu, kurią patyrė tie kepėjai...

Anonimiškas rašė...

Tie kepėjai irgi galėjo paduoti į teismą už jų krikščioniškų pažiūrų diskriminaciją

Anonimiškas rašė...

Buvo in God we trust,

o dabar In LGBTQ we trust

item