Šiaurės Airijoje – 8 tūkstančių žmonių eisena už gyvybę

Liepos 5 dieną Belfaste (Šiaurės Airija) vyko kasmetinė eisena už gyvybę, sutraukusį kol kas rekordinį skaičių žmonių. Eiseną organizav...



Liepos 5 dieną Belfaste (Šiaurės Airija) vyko kasmetinė eisena už gyvybę, sutraukusį kol kas rekordinį skaičių žmonių. Eiseną organizavo tėvai, turintys vaikų su gyvenimą sunkinančiais sutrikimais ir teigiantys, jog geriausias atsakymas į situaciją, kuomet dar įsčiose vaikui diagnozuojamas sutrikimas, yra ne abortas, o didesnė pagalba šeimoms.

Pagrindinė šių metų eisenos už gyvybę tema buvo dar negimusių kūdikių, kuriems diagnozuoti įvairūs sutrikimai, apsauga. Šiaurės Airijoje teisingumo ministras Deividas Fordas (David Ford) siūlo surengti konsultaciją, kuri galbūt padėtų priimti įstatymą, leisiantį žudyti negimusius vaikus su embrioniniais sutrikimais bei išprievartavimo atveju. Bernadette Smyth, organizacijos Precious Life atstovė, tvirtino, jog įsigalėjęs šis siūlymas turėtų pražūtingų pasėkmių motinoms ir jų kūdikiams visoje Airijoje. Smyth teigimu, ši eisena pareiškia ministrui Fordui, jog jis neturėtų bandyti įteisinti šio įstatymo.

Eisenos metu savo patirtimi dalinosi tėvai, auginantys vaikus su įvairiais sutrikimais. Jaudinančiomis kalbomis jie ragino sukurti geresnes sąlygas ligoninėse.

Pasak Gemmos Bradley (Gemma Bradley), organizacijos Trisomy Awareness narės, daugeliui tėvų buvo pasakyta, kad tokios sąlygos yra „nesuderinamos su gyvenimu“. Bet ji patikino, kad jos mergaitė Lily Rose ir kiti vaikai su panašiais sutrikimais patiria meilę, džiaugsmą ir suteikia brangius prisiminimus.

„Ji buvo gyva, aš jaučiau ją judant ir kūdikiai su trisomija gyvena valandas, dienas ir net savaites po gimimo. Trumpa gyvenimo trukmė nepadaro jo mažiau gyvenimu“, - sakė Bradley.

Derbhille McGill ir Charlene McCabe taip pat pasidalino jaučiama milžiniška meile savo kūdikiams, kurių trumpi gyvenimai, moterų teigimu, atnešė joms labai daug džiaugsmo ir meilės.

„Siekis primesti abortus pažeidžiamoms šeimoms yra pati blogiausia diskriminacijos forma, o negimusiems kūdikiams, turintiems sutrikimą, tai yra dar ir mirtina diskriminacijos forma“, - teigė Niamh Uí Bhriain, organizacijos Life Institute narė.

Ji taip pat teigė, jog debatuose apie abortus vaikams su sutrikimais, buvo ignoruojama didžiosios tėvų dalies nuomonė.

„Mes siekiame remti šeimas, kurioms reikia užuojautos ir tikros pagalbos, ir abi vyriausybės – šiaurės ir pietų – turi įsiklausyti į tėvus, esančius tokioje situacijoje, kurie nori geresnio atsakymo nei abortas“.

Parengta pagal lifesitenews.com straipsnį.

Susiję

Pasaulis 6268053822900267263

Rašyti komentarą

item