VU TSPMI - George`o Weigelio paskaita apie katalikybės ir libertarizmo santykį

Šių metų rugsėjo 6 dieną Vilniaus akademinę bendruomenę ir miestiečius kviečiame į viešą G. Weigelio paskaitą Vilniuje tema „Ar katalikas ga...

Šių metų rugsėjo 6 dieną Vilniaus akademinę bendruomenę ir miestiečius kviečiame į viešą G. Weigelio paskaitą Vilniuje tema „Ar katalikas gali būti Miltono Friedmano idėjų šalininkas?“ Šiandien pasaulyje, ypatingai JAV, matomas libertariškų idėjų pakilimas. Koks yra Bažnyčios socialinio mokymo santykis su libertarizmu? Ar katalikas gali (o gal net ir turi) balsuoti už libertarus? Paskaita anglų kalba vyks rugsėjo 6 d. 15 val. Vilniaus Universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute, Vokiečių g. 10, Vilniuje. 

Daugiau negu dvidešimties knygų autorius George'as Weigelis rašo straipsnius, ruošia apžvalgas visuomenės, politikos, kultūros, moralės, Bažnyčios klausimais daugeliui žurnalų bei laikraščių JAV. G. Weigelis sovietmečiu įvairiai rėmė Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kronikos leidybą ir sklaidą, aktyviai prisidėjo prie kovos su persekiojimu dėl religijos. Jis yra dažnas televizijos ir radijo laidų svečias, o „NBC News“ komentuoja Vatikano klausimus.

G. Weigelis atstovauja Etikos ir viešosios politikos centrą (anglų k. - „Ethics and Public Policy Center“) Vašingtone, kuriame analizuojami viešosios politikos klausimai, remiantis judėjo-krikščioniška moraline tradicija. 

Su G. Weigelio publikuotomis apžvalgomis galima susipažinti čia: www.archden.org/weigel (tekstai anglų k.). Paskutinioji G. Weigelio knyga: „Evangelical Catholicism: Deep Reform in the 21st-Century Church“ („Evangelinė katalikybė: gili reforma XXI amžiaus Bažnyčioje“). Pasaulinį pripažinimą rašytojui pelnė popiežiaus Jono Pauliaus II biografija „Witness to Hope“ („Vilties liudytojas“). Į Lietuvių kalbą 2008 m. išversta ir išleista jo knyga „Laiškai jaunam katalikui“ (UAB „Katalikų pasaulio leidiniai“).

Virtuali "registracija" ir informacijos atnaujinimas visiems vartotojams prieinamas socialiniame tinkle "Facebook". Paskaitoje dalyvauti Jus kviečia:

Ateitininkų federacija
ISM Politikos klubas
Jaunimo sambūris „Pro Patria“
KTU sielovados grupė
VDU Teologijos fakultetas




Susiję

Įvykiai ir renginiai 8097823974044269438
item