Vienalyčių santuokų ir įsivaikinimo priešininkai Prancūzijoje neketina pasiduoti

Viena ministrė nušvilpta Lione, kita apšaukta Rene, – tai naujoji taktika, kurios imasi prieštaringai vertinamo įstatymo „Santuoka visiems“ ...


Viena ministrė nušvilpta Lione, kita apšaukta Rene, – tai naujoji taktika, kurios imasi prieštaringai vertinamo įstatymo „Santuoka visiems“ priešininkai, gerai organizuoti socialinių tinklų pagalba.

„Mes nepasiduodame“ – toks naujas šūkis išreiškia nepritarimą įstatymui, kuris leis susituokti vienos lyties piliečiams bei suteiks jiems teisę įsivaikinti. Šūkis kartojamas visuose pranešimuose spaudai ir pabrėžiamas kiekviename susirinkime.

„Aš manau, kad šalies prezidentui Fransua Olandui (Hollande) visiškai ant mūsų nusišvilpti, todėl reikia tęsti. Tam turime daugybę idėjų,“ teigia žurnalistų užkalbinta įstatymo priešininkų lyderė. Toks jos pareiškimas nuskambėjo po to, kai kreipimesi į Prancūzijos piliečius per nacionalinę televiziją šalies prezidentas užtikrino, kad remia santuokos reformą ir tikisi greitai sulaukti jos pabaigos.

„Nežiūrint į masines mūsų protesto akcijas, vyriausybė apsimeta nieko negirdinti ir nematanti, todėl nusprendėme padidinti mūsų akcijų skaičių ir ypač susitelkti į ministrų pasirodymus viešose vietose, kad ir kur jie keliautų,“ teigia vienas iš koordinatorių. Šeštadienį švietimo ir šeimos ministrai tai pajuto Rene, kur dieną prieš tai apie šimtas protestuotojų nušvilpė vyriausybės atstovę spaudai.

Dviem dienomis anksčiau Teisingumo ministrė susidūrė su protestuotojais išėjusi iš Liono operos teatro. Jų buvo apie du su puse šimto.

Kitas taikinys: naująjį įstatymą teikiantis socialistų deputatas. Antradienį jis negalėjo sudalyvauti diskusijoje ir buvo priverstas su policijos apsauga palikti susirinkimo patalpas.

Tradicinės šeimos gynėjai taip pat ragina spausti politikus. Prieš prasidedant įstatymo svarstymui Senate buvo atidaryta nauja interneto svetainė. Joje kelių paspaudimų dėka galima greitai sužinoti savo senatorių ir jam nusiųsti jau paruoštą elektroninį laišką, kuriame pasisakoma prieš naująjį įstatymą.

Ši visų krypčių mobilizacija remiasi ypač greitai ir puikiai veikiančia komunikacija socialinių tinklų pagalba. „SMS žinutės ir socialiniai tinklai mums suteikia galimybę įspėti daugybę žmonių per itin trumpą laiką ir mums nereikia nieko spausdinti, o tai reiškia, kad nepatiriame su tuo susijusių finansinių išlaidų,“ teigia judėjimo koordinatorius. Jis taip pat pabrėžia, kad tai leidžia apeiti tradicinę žiniasklaidą, kuri stengiasi užkimšti jiems burną.

Prieš bet kokią planuojamą akciją išsiunčiamos dešimtys SMS žinučių bendraminčiams, savanoriams, fotografams ir vaizdo operatoriams mėgėjams. Vėliau informacija pasirodo internete. Apie 20-30 asmenų pasikeisdami dieną ir naktį publikuoja įvairią informaciją, kurią vėliau dalinasi judėjimui pritariantis piliečiai.

„Socialinis tinklas yra nuostabus įrankis,“ teigia vienas aktyvistas, per dieną jam skiriantis kelias valandas. Įstatymo priešininkų profilis per dieną publikuoja iki penkiasdešimties žinučių. Žinoma, tradicinė žiniasklaida taip pat nėra pamiršta. Kartą per savaitę vyksta spaudos konferencija. Tiesa, jose neretai būna daugiau savanorių nei žurnalistų. Per paskutinį mitingą Paryžiuje per dieną buvo išsiųsti aštuoni pranešimai spaudai.


Šaltinis: www.patriotai.lt


Susiję

Pasaulis 4885991276972830948

Rašyti komentarą

item