Austrija remia Lenkiją ir Vengriją: „visos ES narės turi būti traktuojamos lygiai“

laikmetis.lt Austrijos kancleris Sebastian Kurz užstojo Lenkiją ir Vengriją, kurios ES institucijų yra kaltinamos teisės viršenybės ir ES ve...

laikmetis.lt

Austrijos kancleris Sebastian Kurz užstojo Lenkiją ir Vengriją, kurios ES institucijų yra kaltinamos teisės viršenybės ir ES vertybių nesilaikymu.

„Neteisinga yra nuolat linksniuoti šias dvi šalis“,- sakė kancleris. Austrijos vadovas kvietė teisingesnei diskusijai, pabrėždamas, kad teisės viršenybės ar ES vertybių klausimai yra svarbūs Europos Sąjungos išlikimui apskritai ir turėtų būt apeliuojami visoms šalims.

Sebastian Kurz pastaraisiais metais ne kartą pats kritikavo ES institucijas. Dvigubi standartai skirtingoms ES šalims buvo vienas pagrindinių kanclerio kritikos motyvų.

2019 m. kalbėdamas su Frankfurto dienraščiu, Austrijos vadovas sakė, kad Vakarų arogancija veikia prieš Rytų Europą ES viduje. „Anti – europietiškomis tikrai nėra tik Rytų Europos šalys. Anti- europietiškai elgiasi pačios Vakarų šalys, kuomet ignoruoja arba užsipuldinėja klitokią nuomonę turinčias šalis,“ – teigė S. Kurz. 



Susiję

Sebastianas Kurzas 6037814551538816541
item