Šv. Jono bažnyčios atkūrimas Klaipėdoje pripažintas svarbiu valstybei projektu

Seimas nusprendė pripažinti Šv. Jono bažnyčios su bokštu atkūrimo Klaipėdoje projektą svarbiu valstybei projektu ir pasiūlė Vyriausybei į...

Seimas nusprendė pripažinti Šv. Jono bažnyčios su bokštu atkūrimo Klaipėdoje projektą svarbiu valstybei projektu ir pasiūlė Vyriausybei įvertinti galimybę prisidėti prie sklandesnio šio projekto įgyvendinimo.

Priimtame dokumente pažymima, kad Klaipėdos Šv. Jono bažnyčios su bokštu atkūrimas yra susijęs su Klaipėdos krašto ir Mažosios Lietuvos istorinės atminties tęstinumu ir pabrėžia Klaipėdos krašto priklausymą vakarų krikščioniškajam pasauliui.

„Šv. Jono bažnyčios su bokštu atkūrimas ne tik grąžintų Klaipėdos senamiesčiui sakralinės erdvės pojūtį, bet ir prisidėtų prie kultūros infrastruktūros ir viešosios erdvės išplėtimo bei taptų svarbiu kultūros paveldo turizmo traukos centru“, – pabrėžiama priimtame Seimo nutarime.

Be to, pasak iniciatorių, Šv. Jono bažnyčią su bokštu numatoma atkurti pagal išlikusią garsiausio Prūsijos architekto Friedricho Augusto Stülerio dokumentaciją, o pats objektas taptų gerų Lietuvos ir Vokietijos tarpvalstybinių santykių simboliu.

Už tai numatantį Seimo nutarimą (projektas Nr. XIIIP-4352(2) balsavo 91 Seimo narys, susilaikė 4 parlamentarai.


Susiję

Kultūros politika 1697061120825764789
item