Jungtinė Karalystė: Tėvai reikalauja teisės neleisti vaikų į pamokas apie LGBT santykius

Tėvai, kurie prieštarauja, kad jų vaikai mokyklose būtų mokomi apie LGBT santykius, ragina Jungtinės Karalystės vyriausybę šį mokymą padary...

Tėvai, kurie prieštarauja, kad jų vaikai mokyklose būtų mokomi apie LGBT santykius, ragina Jungtinės Karalystės vyriausybę šį mokymą padaryti neprivalomą.

Anksčiau šalies politikai balsavo už tai, kad nuo 2020 metų rugsėjo mokymo programa apie santykius būtų privaloma (be teisės tėvams neleisti vaikų į šias pamokas).

Tėvų grupė Our Children Our Faith Our Right (liet. Mūsų vaikai, mūsų tikėjimas, mūsų teisė) surengė demonstraciją, prieštaraujančią tokiai programai ir reikalaujančią teisės neleistų vaikų į nepriimtinas pamokas.


LGBT santykių normalizavimas


Tomas Akinola, vienas iš demonstracijoje dalyvavusių tėvų, sakė, kad siūlomas mokymas „prieštarauja krikščioniškam tikėjimui“.

„Mokymas normalizuoja LGBT santykius ir yra primetamas tikintiesiems. Nuo tolerancijos pereinama prie priverstinio pritarimo“, – teigė T. Akinola.

Keturių vaikų tėvas sakė, kad krikščionims buvo svarbu pasisakyti: „Mums tylint valstybė daro prielaidą, kad sutinkame su tam tikrais dalykais, kurie prieštarauja mūsų tikėjimui.“


Tikėjimo laisvė – marginalizuota


Grupė Our Children Our Faith Our Right sakosi siekianti „apginti tikinčių žmonių teises taikiai gyventi pagal savo įsitikinimus.“

Grupės peticijoje vyriausybei pažymima, kad LGBT teisėms progresuojant ima atrodyti, kad krikščionys praranda savo laisves. „Religijos laisvė yra sparčiai marginalizuojama, o krikščionys paliekami viešoms patyčioms ir gėdinimui.“

„Svarbu, kad tėvams, ypač nuosekliai besivadovaujantiems tikėjimu, būtų leidžiama neleisti vaikų į tokias pamokas“, – taip pat rašoma peticijoje.   

Primename, kad prieš kelis metus priimto Vaikų ir socialinio darbo įstatymo įsigaliojimas buvo atidėtas iki 2020 metų rugsėjo mėnesio. Juo nustatoma, kad Santykių programa yra privaloma visoms pradinėms mokykloms, o Santykių ir lytinis švietimas – visoms vidurinėms mokykloms, įskaitant nepriklausomas ir religines mokyklas. Vyriausybė pranešė, kad tėvai turės teisę vaikų neleisti tik į lytinio švietimo pamokas, tuo tarpu pamokos apie santykius bus privalomos visiems vaikams.


Susiję

Pažangos ideologija 7503259130174902316
item